Slaai met bone & kruie
’n Kleurvolle kombinasie van slaaibestanddele met botterbone. Etes sonder vleis is beslis nie net vir mense bedoel wat kies om vegetariërs te wees nie. Dit hou vir ons almal gesondheidsvoordele in.
Vir dié slaai is bone die proteïen en as jou gesin nog nie gereed is om dit as vleislose maaltyd te geniet nie, maak dit as bygereg. Dan het jy dalk ’n bietjie minder vleis aan tafel nodig, so dis sommer meer bekostigbaar ook. Die geure van die tuisgemaakte slaaisous is heerlik met die bone. En loer gerus na die wenke onder die resep vir ’n lekker variasie op die slaaisousgeure.
Moenie in die versoeking kom om die slaai saam met brood te eet nie, want dis vullend genoeg soos dit is. Enige oorskiet-slaai is perfek vir ’n ligte ete die volgende dag.
Maak dit sommer vandag!
Resep
Slaai met bone & kruie
Lewer 4 – 6 porsies
Aangepas uit Maak vyf/Make Five
Bestanddele
Slaaisous
1 knoffelhuisie, gekneus
15 ml (1 e) elk gekapte vars kruisement, origanum en Italiaanse pietersielie
10 ml (2 t) heuning
30 ml (2 e) balsamiese of rooiwynasyn
60 ml (¼ k) olyf- of avokado-olie (enige gegeurde olie sal lekker wees)
sout en peper
Slaai
100 g dun groenboontjies, diagonaal gehalveer
1 x 410 g-blik botterbone, deeglik gedreineer
250 g kersietamaties, gehalveer
1 groot of 2 kleiner rooi soetrissie, ontpit en in dun skyfies gesny
1-2 sprietuie, in dun skyfies gesny
2 skywe fetakaas, in blokkies gesny
½ komkommer, met ’n aartappelskiller in linte gesny
’n handvol vars kruisementblare
2 handevol baba spinasieblare
Metode
- Slaaisous: Meng al die bestanddele saam en geur na smaak.
- Slaai: Plaas die groenboontjies in ’n bak en bedek met kookwater. Laat staan vir ’n paar minute. Dreineer en spoel af met koue water. Die boontjies moet nog bros en heldergroen wees.
- Pak al die slaaibestanddele op ’n bord uit of meng alles in ’n slaaibak saam. Sit dadelik met die slaaisous voor.
Wenke
- Gee dit ’n Meksikaanse geur: Vervang die asyn met suurlemoensap en roer 5 ml (1 t) fyn komyn by. Vervang die origanum met koljanderblare en roer 125 ml (½ k) mieliepitte by.
- Die botterbone kan met ’n blikkie lensies of kekerertjies, of ’n kombinasie daarvan vervang word.
Hierdie Slaai met bone & kruie was deel van ‘n kos-artikel in LiG Tydskrif, oor vegetariese resepte in Sept-Nov2022.
Foto Adel Ferreira Photography.
Lyk besonder aantreklik. Ek moet meer kere my probleme met vervelige komkommer as bestanddeel probeer oorkom deur dit in sulke linte te sny.
Lyk héérlik!
Dit is! Ek hoop jy sal dit maak.
‘n Besondere interessante en veral gesonde slaai…baie dankie