Basic caramelised onions
The first few times I made these onions I used dried thyme. Soon after I started adding cumin seeds and now, I alternate between the two flavours, depending on what I am planning to serve with the onions. I use thyme if I want a more delicate flavour, and cumin when I serve it with meat.
Sundried tomato & basil pesto
This tomato pesto is so versatile. Spread it on sandwiches (braaibroodjies) or toast, dollop on scrambled eggs for a delicious breakfast and the options for sides, salads and suppers are plenty. Spread pesto on chicken breast fillets or under the skin of chicken thighs and roast in the oven. Toss the pesto through baby potatoes in the skin or chickpeas, add some crumbled feta and serve with rocket and fresh basil as a side dish.
Caramelised Pink Lady® Apples with mustard & thyme
Caramelised apples with a touch of mustard and thyme are absolutely delicious with pork fillets.
Apples are such versatile fruit and yet we tend to think more of sweet bakes or treats when we think: ‘apples’. Pink Lady® Apples are particularly versatile and much more than a snack or stock item for a lunch box.
Homemade lemon curd
In my house, lemon curd is an absolute favourite treat. There are so many ways we enjoy it – on a freshly baked scone, with fruit and berries as dessert or like in this recipe, on warm pancakes.
Basil butter recipe: how to make, use & store
This basil butter recipe combines typical pesto flavours blended into soft butter. It’s easy to prepare and freezes well, so you can keep enjoying basil for many weeks to come. As with pesto, there are endless ways to use this butter. Read about all the different ways you can use and store the basil butter.
Basiliekruidpesto
Dié tyd van die jaar is basiliekruid in seisoen en perfek vir ’n verskeidenheid somergeregte. Dis maklik om in jou kruietuin te laat groei en as jy ’n lekker groot oes het, móét jy eenvoudig pesto maak. Pesto is tipies ’n mengsel van fyngemaakte vars basiliekruidblare, knoffel, olyfolie, kaas en neute.
Jaffels met twee vulsels
Jaffels is vir baie mense sinoniem met hul kinderdae of ’n kerkbasaar. Deesdae is dit weer baie gewild en menige van ons het weer ’n ma of ouma se jaffelpan iewers gaan uitkrap. Volgens die kalender, het die somer ook amptelik aangebreek en Suid-Afrikaners het nie veel uitnodiging nodig om dan ’n vuur aan te steek nie. Ons sal ’n wye verskeidenheid kos en geregte oor die kole gaarmaak en vir party van ons is dit juis die lekkerte van vakansietye. Dis ook ’n tyd om met familie en vriende te kuier en as kosmaak deel van die gesellige samesyn is, soveel te beter. Hierdie jaffels (ek noem hulle sommer ronde kolebroodjies) is ’n uitstekende voorbeeld van iets wat sommer so tussen die gesels deur, gemaak kan word.
Botterskorsie-&-bokmelkkaas-slaai
Botterskorsie is een van my gunsteling-groentes. Die lys van redes is lank, maar die veelsydigheid en natuurlike soet smaak staan heel bo aan. In hierdie feestelike slaai dien dit beide as groente en stysel en is heerlik saam met braaivleis, hoender, vis of vark.
Mieliepap met tamatiesmoor
Mieliepap met ’n tamatiesmoor en wors bly ’n wonderlike ete. Sit ’n paar sampioen-kebabs daarby en jy het ’n smullekker ete. En as jy ’n growwe mieliemeel gebruik, is die pap selfs nog lekkerder. Hoe hou julle van mieliepap? Fyn krummels, met groot klonte of ’n meer loperige tekstuur (slap-pap)?
Aartappelslaai met kruie
Aartappels is een van die bekendste stysel-opsies vir bygeregte en daar is eindelose maniere om dit gaar te maak, te geur en voor te sit. Een van die gewildste maniere bly ’n aartappelslaai – veral in Suid-Afrika, want daar is min braai-etes wat nie ’n aartappelslaai op tafel insluit nie.