Desserts, baking & sweet treats

Subscribe for more recipes

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Suurlemoen-grenadellapoeding

Suurlemoen-grenadellapoeding

Op ’n koue dag maak die poeding jou hart én maag warm. Die gebakte suurlemoenpoeding met sy soetsuursous onder in die bak is alombekend. My ma, Letteli Nel, het eendag besluit om grenadellapulp by die beslag te roer en wat ’n verrassing! Nou is dit ons ‘onthoukos’, want my kinders vra altyd dat ek die poeding so moet maak.

read more
Bessietert

Bessietert

Beïndruk almal met dié spesiale bessietert. Die delikate broskors is nie moeilik om te maak nie en dit word gevul met ’n tuisgemaakte bakkersvla (crème pâtissière). Die tikkie suurlemoen en vanielje in die bakkersvla en ’n fees van vars bessies, is ongelooflik lekker.

read more
Marmerkoek met suurroom & bessies

Marmerkoek met suurroom & bessies

My basiese botterkoekresep is juis só ontwikkel, dat dit maklik met verskillende geure aangepas kan word. So, toe ek ’n marmerkoek wou bak, was dit die perfekte resep om mee te werk. En aangesien ek nie van baie versiersuiker op ’n koek hou nie, het ek besluit om ’n alternatief te kies. Die eindresultaat was ’n klam Marmerkoek met suurroom en bessies – só mooi om na te kyk en ’n smullekker bederf.

read more
Plaatkoekies met spek, bessies & jogurt

Plaatkoekies met spek, bessies & jogurt

Dié plaatkoekieresep het ek jare gelede ontwikkel en dit bly ’n staatmaker. Ek het dit al soveel keer gemaak en dit bly ’n lekker bederf. Die karringmelk in die resep maak die plaatkoekies ekstra veerlig en ek sit glad nie suiker in die beslag nie, want die suurlemoenskil en vanielje gee dit ’n heerlike geur. Wat is jou gunsteling om op ’n plaatkoekie te eet?

read more
Hot chocolate

Hot chocolate

Homemade hot chocolate is so easy to make and a healthier alternative to shop-bought powders or mixes. If you prepare your own, you can control what goes into each mug of deliciousness and choose better quality chocolate that is lower in sugar and other additives. Remember, dark chocolate gives a better, richer flavour than milk chocolate. If preferred, you can stir in a little honey for a sweeter taste.

read more
error: Content is protected !!

Pin It on Pinterest

Share This