Gebakte pere met heuning & kaneel
Dié gebakte pere is só maklik om te maak en bestaan uit ’n paar eenvoudige bestanddele. Die resultaat is ’n smaak-avontuur. Die subtiele speserygeure is perfek met die gekaramelliseerde smaak van die pere. Sit dit net so voor, of bedien dit met een van die opsies in die resep – die Griekse jogurt is beslis my eerste keuse.
Suurlemoen-grenadellapoeding
Op ’n koue dag maak die poeding jou hart én maag warm. Die gebakte suurlemoenpoeding met sy soetsuursous onder in die bak is alombekend. My ma, Letteli Nel, het eendag besluit om grenadellapulp by die beslag te roer en wat ’n verrassing! Nou is dit ons ‘onthoukos’, want my kinders vra altyd dat ek die poeding so moet maak.
Plaasskons (Volkoring-botterbroodjies)
Dit maak nie saak of jy dit botterbroodjies of skons noem nie, as dié gebakte lekkertes vars en stomend uit die oond kom, is ek eerste aan die tafel. Dié volkoringweergawe is heerlik, met die ekstra vesel en neuterige smaak, en die jogurt gee dit ’n veerligte tekstuur.
Bessietert
Beïndruk almal met dié spesiale bessietert. Die delikate broskors is nie moeilik om te maak nie en dit word gevul met ’n tuisgemaakte bakkersvla (crème pâtissière). Die tikkie suurlemoen en vanielje in die bakkersvla en ’n fees van vars bessies, is ongelooflik lekker.
Marmerkoek met suurroom & bessies
My basiese botterkoekresep is juis só ontwikkel, dat dit maklik met verskillende geure aangepas kan word. So, toe ek ’n marmerkoek wou bak, was dit die perfekte resep om mee te werk. En aangesien ek nie van baie versiersuiker op ’n koek hou nie, het ek besluit om ’n alternatief te kies. Die eindresultaat was ’n klam Marmerkoek met suurroom en bessies – só mooi om na te kyk en ’n smullekker bederf.
Plaatkoekies met spek, bessies & jogurt
Dié plaatkoekieresep het ek jare gelede ontwikkel en dit bly ’n staatmaker. Ek het dit al soveel keer gemaak en dit bly ’n lekker bederf. Die karringmelk in die resep maak die plaatkoekies ekstra veerlig en ek sit glad nie suiker in die beslag nie, want die suurlemoenskil en vanielje gee dit ’n heerlike geur. Wat is jou gunsteling om op ’n plaatkoekie te eet?
Homemade cookies
Use this basic homemade cookie recipe and pick and choose from the variety of flavour options. The idea to have one fool proof recipe that you can adapt to conjure up homemade delicious treats, is just fabulous.
Easy apple crumble
Apple pie, apple tart, apple pudding or crumble, call it what you want, it’s an all-round favourite. There is a treasure trove of apple pie recipes around the world, but I keep coming back to this delicious combination of everyday ingredients.
Oat & ricotta crumpets with chocolate sauce
The chocolate sauce is for days when you want to serve this as a dessert. Without the sauce, the crumpets are perfect for a Saturday morning breakfast, perhaps with a rasher of bacon, fresh fruit and a drizzle of honey.
Hot chocolate
Homemade hot chocolate is so easy to make and a healthier alternative to shop-bought powders or mixes. If you prepare your own, you can control what goes into each mug of deliciousness and choose better quality chocolate that is lower in sugar and other additives. Remember, dark chocolate gives a better, richer flavour than milk chocolate. If preferred, you can stir in a little honey for a sweeter taste.