Mains

Subscribe for more recipes

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Klein lensieburgers

Laat jou kinders die vakansie in die kombuis help – dit kan groot pret wees. Dié lensieburgers is maklik om te maak en elkeen kan sy eie burger saamstel soos hulle daarvan hou. Maak dit ’n ete op ’n stoep of om die swembad, of wat van padkos of ’n piekniek?
Kinders wat in die kombuis help, is dikwels meer geneig om te proe aan dit waarmee hulle gehelp het. Maak dit vir hulle opwindend om in die kombuis te wees, dit maak sommer jou werk ook ligter.

read more

Maklikste viskoekies

Geurige viskoekies, aartappeltjies in die skil en ‘n groot slaai is in my opinie koningskos. Soos Julia Child tereg sê: ‘You don’t have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.’
Iets so basies soos ’n blikkie vis is genoeg om ‘n heerlike gesinsete op te tower. In die week is ons almal se programme vol en die dae soms lank, so as jy dan vinnig na werk iets vir aandete kan maak wat bekostigbaar, vinnig, gesond en boonop baie lekker is, gaan jy beslis die resep weer maak. My kinders is absoluut gek oor hierdie viskoekies en dis ewe lekker teen kamertemperatuur, so ek maak altyd ‘n dubbele mengsel om vir die volgende dag of drie iets vir hul kosblikke gereed te hê.

read more

Groentekerrie met bone

Kosblik 101 Spyskaart Groentekerrie met bone Hardgekookte eiers Kersietamaties en avokado en neute Halo waterbottel  ‘n Vleislose maaltyd is ‘n maklike manier om verskillende bronne van proteïen deel te maak van die week se etes. Elke bron van proteïen voorsien ook ‘n...

read more

Sticky orange ribs

Sticky orange ribs Recipe from Make five / Maak vyf Serves 4 – 6 1 hour 30 minutes Gluten free/ Dairy free/ Kid friendly Ingredients 2 cloves garlic, crushed 60 ml (¼ cup) grated fresh ginger 200 ml orange juice 7,5 ml (½ tbsp) finely grated orange rind 125 ml (½ cup)...

read more

Marokkaanse vis- & seekoskebabs

Marokkaanse vis- & seekoskebabs Resep uit Kos is op die tafel Lewer 6 porsies 1 uur (plus 2-3 ure of oornag om te marineer) ’n Maklike, maar indrukwekkende resep om gaste mee te bederf. Dit is al jare lank een van my pa se gunsteling maniere om vars vis voor te...

read more

Groente-hutspot

Groente hutspot Resep uit Kos is op die tafel Lewer 6 – 8 porsies 1 uur 15 minute Die groente, speserye en klappermelk is heerlike kombinasie vir ’n koue dag. Sny die groentes in eenderse stukkies, sodat alles eweredig gaar is. Bestanddele 20 ml olyfolie 2 uie, grof...

read more

Chilli con carne

Chilli con carne Resep uit Kos is op die tafel Lewer 4 – 6 porsies 1 uur Maalvleis met ’n skoot brandrissie, tamaties en rooi nierboontjies is ’n bekende Mexikaanse gereg. Dit kan op ’n handvol kreatiewe maniere voorgesit word. Bestanddele 20-30 ml olyfolie 500 g maer...

read more

Chicken with citrus & brinjal

Chicken with citrus & brinjal Recipe from Make five / Maak vyf Serves 4 – 6 1 hour 30 minutes Dairy free Ingredients 45 ml (3 tbsp) olive or avocado oil 125 ml (½ cup) lemon juice 250 ml (1 cup) orange juice (about 2 oranges) 15 ml (1 tbsp) each finely grated...

read more

Pin It on Pinterest

Share This