Mains

Subscribe for more recipes

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Baked mushrooms with Italian flavours

Baked mushrooms with Italian flavours

In this recipe Italian flavours are added to mushrooms to make a delicious side dish with a braai or serve them as a vegetarian meal – perfect for this time of year. The oil is seasoned with lemon and herbs and serves a double purpose to partly brush over the mushrooms and season the tomatoes with the rest. All of this is topped with cheese and roasted together – yum!

read more
Groenboontjiebredie

Groenboontjiebredie

Beste vir ‘n bredie: Vir ‘n bredie, is ‘n kombinasie van gaarmaakmetodes die beste manier om goeie resultate te kry. Soos met ‘n sop of ander eenpot-gereg, word van die bestanddele dikwels eers verbruin en dan met die res van die bestanddele in vloeistof geprut. Die feit dat bestanddele soos uie en knoffel, gemmer, wortels of seldery eers gesoteer word, gee beslis ‘n ander geur as wanneer alles net saam gekook word. Deur die vleis heel eerste in die kastrol te verbruin, kry alles ook ‘n meer gekonsentreerde geur.

read more
Varkfrikkadelle met suurlemoen en kruie op pastarys

Varkfrikkadelle met suurlemoen en kruie op pastarys

Maak ’n slag dié klein frikkadelletjies op pastarys as ’n geurige manier om dit voor te sit.
En terwyl jy frikkadelletjies maak, kan jy dié deel van die resep sommer verdubbel. Klein frikkadelletjies is ewe lekker warm of koud en perfek vir ’n kosblik of om vir ’n volgende ete te vries.

read more
Oondgebakte vis in geurige tamatiesous

Oondgebakte vis in geurige tamatiesous

Vars vis is altyd my eerste keuse as dit by vis kom, maar as dit nie beskikbaar is nie, is daar wonderlike en maklike etes wat met gevriesde vis gemaak kan word. In dié resep word porsies vis in ’n tuisgemaakte tamatiesous in die oond gebak en daar is geen ander geurmiddels nodig nie – koningskos.

read more
Mild winter curry

Mild winter curry

South Africans love curries – in any shape, form and strength. Curries are considered part of the rainbow of dishes in South African cuisine and synonymous with winter. I developed this recipe many years ago for The AMC Book and it remains my go-to curry recipe.
Curries can be served with a range of side dishes and accompaniments. From just rice to spooning it into a roti, on naan bread and topped with a fresh salsa or a dollop of plain yoghurt to soften the spicy flavours of a curry. Fresh coriander leaves and a homemade sambal are fabulous with all of these options and complements the spices beautifully. Cook up many a curry this winter.

read more
Goulash-sop

Goulash-sop

Ons is almal lief vir warm koesterkos en dié geurige sop is altyd ’n wenner. Dis ’n maaltyd-in-een met vleis, groente en die aromatiese geure van tamatie, paprika en gemaalde komyn. Maak dit vir ’n heerlike gesinsete of nooi vriende vir ’n gesellige winterkuier. Dit gaan ’n nuwe gunsteling word – ek waarborg jou.

read more
Chilli con pollo & tortillas

Chilli con pollo & tortillas

’n Meksikaanse fees
Hoender in ’n geurige Meksikaanse sous van tamatie, soetrissies, gemaalde komyn, koljander, paprika en rooi nierboontjies – koesterkos. Dalk ken jy dit meer as chilli con carne met maalvleis, maar glo my, dis die perfekte kombinasie met hoender. Die lekkerte van ’n Meksikaanse ete is al die bakkies bykomstighede waarmee die hoofgereg geniet kan word. Die geure van die souse en salsa is ’n ontploffing van smake in jou mond.

read more
Filo-hoenderpastei met groente

Filo-hoenderpastei met groente

Die kleurvolle pastei met ’n meer Mediterreense gevoel as ’n tradisionele hoenderpastei, lyk feestelik op ‘n tafel en lok altyd baie komplimente uit. Die geroosterde groente en hoender is heerlik saam met die pesto en suurroom. Die gereg is perfek vir ’n ligte maaltyd of aandete met ’n groen slaai en selfs indrukwekkend genoeg om vriende mee te onthaal.

read more
Pangebraaide vis met drie groentes

Pangebraaide vis met drie groentes

Vis is ’n wonderlike vorm van proteïen – dis nie net gesond nie, maar ook maklik en vinnig om voor te berei. En tog is mense soms huiwerig om dit self gaar te maak. Geroosterde of gebraaide vis word dikwels in ’n degie voorberei, maar dan ook in diepvet gebraai. Hierdie resep gebruik dieselfde beginsel, om repies vis in ’n gegeurde meelmengsel te doop, maar dan word dit in net ’n dun lagie olie in ’n pan gebraai tot dit gaar, maar steeds sappig is. Die buitenste korsie is dus bros en geurig, maar daar is heelwat minder olie ter sprake. Om ’n vinnige gesinsete te kan voorsit, word die groente sommer in dieselfde pan gebraai.

read more
error: Content is protected !!

Pin It on Pinterest

Share This