Light meals

Subscribe for more recipes

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Eier-in-’n-koppie

Die feestyd lê voor en daarmee saam, ’n tyd wanneer ons dikwels meer as gewoonlik eet. Sorg dat hierdie lekker eier-in-’n-koppie op jou ‘kos-agenda’ is vir die volgende paar vakansieweke. Dit is ’n heerlike vullende en gesonde ete, maar glad nie swaar nie, so jy kan wel nog later in die dag ’n feesete geniet. Die eier, murgpampoentjies, bone, spinasie, ’n bietjie pesto en kaas pas goed bymekaar en dis baie maklik om te maak. Van die bestanddele word eers bietjie gesoteer om dit nog geuriger te maak. Geniet die eier-in-’n-koppie as ’n ontbyt of ligte middagete. As jy dit in die regte houertjies stoom, bv. silikoonbakkies, kan dit selfs maklik in gepak word.

read more

Bone-falafels

Variasies op die tema – dis waaroor vandag se smullekker kosblik gaan.
Wie gaan kla oor ’n maklike resep wat lekker is en waarvan jou gesin hou? As jy boonop met min moeite ’n paar veranderinge kan maak om ander bestanddele ook deel van jul etes te maak, is dit mos ’n bonus.

read more

Een-eier omelet

Leef gesond: vir party mense is dit net eenvoudig ’n makliker ding om reg te kry as vir ander. Dalk is dit te danke aan die manier waarop jy groot geword het en hoe julle by die huis geëet het. Soms is mense net so gedissiplineerd, dat hulle kan hou by die besluit om gesonder te leef. Vir ander was daar dalk ’n spesifieke rede wat hul net laat besluit: ‘dis tyd om gesonder te leef en eet’ of dalk het jou dokter jou aangespreek en nou is dit jou nuwe manier van doen.

read more

Brown rice & lentils with lemon

Spring is such an exciting season with all the signs of new life, green leaves and blossoming flowers. The same is true for the range of veggies and herbs that becomes available during these months. I always feel inspired to use them as often as possible. It’s also a time when many of us start to put warm soups and stews on the back burner and rather opt for lighter, fresher meals.

read more

Pan-omelet met mielies & ertjies

Eiers is beslis nie net vir ontbyt bedoel nie. Ja, mens gebruik dit ook gereeld in gebakte produkte of in iets waar bestanddele saamgebind moet word, maar moenie buite rekening laat hoe lekker iets soos ’n omelet vir middagete of ’n ligte aandete kan wees nie. Wat vir my so lekker daarvan is, is die wye verskeidenheid van bestanddele wat by eiers pas. Van kruie en verskillende soorte kaas, tot groente soos sampioene, ertjies, murgpampoentjies, uie, sprietuie en selfs spinasie, om maar net ’n paar te noem.

read more

Worsies en bone met basiliekruid

Worsies en bone met basiliekruid Resep uit Onthoukos / Food from the heart Lewer 6 porsies ’n Vinnige manier om ’n klomp honger mae vol te kry. Bestanddele 500 g boerewors 2 groot uie, gehalveer en in dun skyfies gesny 1 groot knoffelhuisie, gekneus 15 ml gedroogde...

read more

Viskoekies met groente

Viskoekies met groente Resep uit Maak vyf / Make five Lewer 25 koekies 45 minute Kindervriendelik/ Suiwelvry Bestanddele 1 x 410 g-blik sardyne in tamatiesous 45 ml (3 e) water 1 klein ui, gerasper 2 wortels, grofgerasper 60 ml (¼ k) koekmeel 2 eiers, geklits 125 ml...

read more

Pin It on Pinterest

Share This