Kleurvolle boneslaai met ’n Meksikaanse geur/Colourful bean salad with Mexican flavours
Resep (Afrikaans)
Kleurvolle boneslaai met ’n Meksikaanse geur
Dié slaai is altyd vir mense ’n verrassing, want die slaaisous gee dit ’n interessante kinkel. Geniet die slaai as bygereg of ligte vegetariese ete.
Lewer 4 – 6 porsies
Slaaisous
60 ml (¼ k) olyfolie
15 ml (1 e) rooiwynasyn
30 ml (2 e) suurlemoensap
5 ml (1 t) gemaalde komyn
2,5 ml (½ t) gewone paprika
30 ml (2 e) elk gekapte vars koljanderblare en kruisement
swartpeper na smaak
Slaai
375 ml (1½ k) bevrore heelpitmielies, afgespoel (sien wenke) of 1 x 410 g-blik mieliepitte, gedreineer
1 x 410 g-blik rooi nierbone, gedreineer
150 g kersietamaties, in kwarte gesny
½ komkommer, in blokkies gesny
2 sprietuie, gekap
1 skyf (ongeveer 70 g) feta, in blokkies gesny
’n groot handvol elk vars koljander- en kruisementblare
50 g liggies gesoute nachos (droë mielieskyfies), grof gebreek (sien wenke)
- Slaaisous: Klits al die slaaisousbestanddele saam en geur na smaak.
- Slaai: Plaas al die slaaibestanddele, behalwe die kruie en mielieskyfies, in ’n groot mengbak. Skink helfte van die slaaisous oor en meng liggies deur.
- Roer die kruie deur, net voor die slaai voorgesit word. Sprinkel die mielieskyfies oor en sit dadelik met die orige slaaisous voor.
- Gebruik 2-3 vars mielies, in plaas van bevrore of geblikte pitte. Kook dit in ’n bietjie water tot net gaar, sny die pitte van die stronk en gebruik soos hierbo.
- Onthou, nachos is baie sout in smaak, so moenie te veel gebruik nie – dis net vir ’n bietjie ekstra tekstuur in die slaai. Of rooster ’n groot handvol pampoensade in ’n warm pan tot goudbruin en gebruik as alternatief.
- Wanner avokado’s in seisoen is, is dit heerlik in dié slaai. Sny ’n avokado in blokkies en roer net voor dit voorgesit word, by.
Recipe (English)
Colourful bean salad with Mexican flavours
This salad is always such a surprise for people because the dressing gives it a truly unique twist. Enjoy the salad as a side dish or a light vegetarian meal.
Serves 4 – 6
Ingredients
Salad dressing
60 ml (¼ cup) olive oil
15 ml (1 tbsp) red wine vinegar
30 ml (2 tbsp) lemon juice
5 ml (1 tsp) ground cumin
2,5 ml (½ tsp) ordinary paprika
30 ml (2 tbsp) each chopped fresh coriander and mint
salt and pepper, to taste
Salad
375 ml (1½ cup) frozen corn kernels, drained (see tips) or
1 x 410 g-tin corn kernels, drained
1 x 410 g tin red kidney beans, drained
150 g cherry tomatoes, cut in quarters
½ cucumber, cubed
2 spring onion, chopped
1 slice of feta (about 70 g), cubed
a large handful each coriander and mint leaves
50 g lightly salted tortilla chips (nachos), roughly broken (see tips)
Method
- Salad dressing: Mix all the ingredients and season to taste.
- Salad: Place all the salad ingredients, except the herbs and chips in a large mixing bowl. Pour half of the dressing over the salad and toss lightly.
- Mix in the herbs just before serving. Sprinkle over the nachos and serve with the remaining salad dressing.
Tips
- Use 2-3 fresh mealies instead of the frozen or tinned corn. Simmer in a small amount of water until just cooked and cut the kernels from the cobs.
- Remember, nachos are very salty, so don’t use a lot of them – it just adds a bit of texture to this salad. Alternatively, toast a large handful of pumpkin seeds in a large pan, until golden brown and use it instead.
- When in season, avocados will be delicious in this salad. Cut avocados into cubes and gently stir in or sprinkle on top as garnish.
Hierdie Kleurvolle boneslaai was deel van ‘n kos-artikel in LiG Tydskrif, Herfs 2024.
Foto by Adel Ferreira Photography.