Steak-toebies

Resep
Steak-toebies
Lewer 6 porsies
Dié geurige toebroodjies is ’n gesellige manier om saam te eet, want elkeen kan hul eie broodjie met hul keuse van bestanddele ‘bou’. Dis ewe lekker as deel van ‘n piekniek of vir ‘n kuier-ete op ‘n stoep. As jy dit vir ‘n piekniek wil inpak, maar nie lus het om alles apart te neem nie, vul die broodjies vooraf, bind met ‘n toutjie vas en verpak elkeen s’n in waspapier om dit makliker te kan vervoer. Die kombinasie van aromatiese steak en pangebraaide tamaties is regtig spesiaal. Sien ook die wenke om ‘n vegetariese weergawe te kan maak. Enige oorskiet maaskaas-sous is heerlik om op ander toebroodjies of as doopsous te gebruik.
Bestanddele
10 ml (2 t) gedroogde tiemie
10 ml (2 t) gewone paprika
2,5 ml (½ t) gemaalde koljander
30 ml (2 e) olyfolie
sap en fyngerasperde skil van 1 suurlemoen
400-500 g dik gesnyde steak
sout en peper na smaak
200 g kersietamaties, gehalveer
6 ciabatta broodrolletjies of 1 groot ciabatta, gerooster of warm gemaak
roket- of botterslaaiblare
¼ komkommer, met ’n aartappelskiller in dun repe gesny
beleë cheddar of enige ander geurige kaas, in dun skyfies gesny
Maaskaas met mosterd en kruie
250 ml (1 k) ongegeurde gladde laevetmaaskaas
45 ml (3 e) gekapte Italiaanse pietersielie
10 ml (2 t) korrelmosterd
Metode
- Meng die tiemie, paprika, koljander, olie, suurlemoensap en -skil saam in ’n mengbakkie. Vryf dit oral oor die steak. Laat vir 15-30 minute marineer.
- Verhit ’n braaipan oor matige hitte. Braai die steak vir 3-4 minute aan elke kant, tot net goudbruin, maar nog pienk in die middel. Die marinade se olie behoort voldoende te wees vir die braaiproses, maar verhit ’n bietjie ekstra olie, indien nodig. (Die dikte van die vleis sal die gaarmaaktyd bepaal.)
- Geur die steak na smaak terwyl dit braai. Skep uit en laat effens afkoel. Sny steak dan in dun repies.
- Plaas intussen die tamaties met enige oorblywende marinade in die pan en soteer vir ’n paar minute tot die tamaties net begin sag word. Skep uit en hou eenkant.
- Maaskaas: Meng die bestanddele saam en geur na smaak met peper.
- Sny die broodrolletjies oop of sny die groot brood in dik skywe. Smeer van die maaskaas op elke broodjie en pak die res van die bestanddele in lae as ’n vulsel bo-op.
Wenke
- Vegetariese variasie: Vervang die steak met groot sampioene of skywe eiervrug, marineer en braai soos hierbo beskryf. Sit nog kaas vir ekstra proteïene op die broodjies of smeer een helfte van die broodjies met hummus.
- Enige orige maaskaas is ’n heerlike doopsous of bedien as ’n sous met hoender of aartappels.
Hierdie Steak-toebies was deel van ‘n kos-artikel in LiG Tydskrif, Somer 2024.
Foto by Adel Ferreira Photography.
Dit lyk heerlik!
Baie dankie vir die resep!
Maar dit lyk mos nou heerlik