Quiche met ham, emmenthaler & tiemie
Quiche is so ’n lekker ligte ete vir die somer en perfek vir ’n laat-ontbyt. Daar is baie opsies om as vulsel vir ’n quiche te gebruik, maar dié kombinasie van ham en ’n geurige kaas is ’n wenner.
Roosterbrood met groente, eier & mosterdkaassous
Panbraai groente en sit dit met ‘n geposjeerde of gebakte eier op dik skywe vars of geroosterde brood voor. Skep lepelsvol geurige kaassous oor en rooster dit vir ekstra lekkerte onder ’n warm element – dis só lekker!
Pangebraaide groente met eier
Soteer groente soos sampioene, boontjies, murgpampoentjies en ertjies is blitsvinnig in ’n pan en geur dit met korrelmosterd en kruisement vir ’n spesiale ete. Die eier maak dit lekker vullend en dis ’n ete wat perfek is vir enige tyd van die dag.
Italiaanse geroosterde sampioene
Bruinsampioene het ’n heerlike geur en pas so goed by ’n verskeidenheid bestanddele. Vir die Italiaanse geroosterde sampioene is die kombinasie van tamaties, suurlemoen, olyfolie en kruie met twee kase so lekker. Selfs lekkerder as pizza!
Cheesy quesadillas with corn
Quesadillas are so much fun to make together! And you can literally add anything as a filling, so get a few ingredients together and get quesadilla-ing.
Geurige shakshuka
Shakshuka – dalk ken jy dit nie of het dit nog nooit voorheen gemaak nie, maar dié speserygegeurde tamatiesous met eiervrug en eiers is absoluut heerlik. Die sous is ’n bekende Midde-oosterse gereg en regtig veelsydig. Jy kan dit op soveel maniere geur en dis perfek vir enige ete van die dag. Beslis altyd ’n gunsteling!
Italiaanse groente-gebak
’n Groentegereg vir amper enige tyd van die jaar en propvol geur – dis die lekkerte van hierdie maklike Italiaanse groente-gebak. Die geroosterde geur van die groente is so lekker en dis beslis gesonder as ’n ryk, romerige weergawe. Jy moet dit probeer!
Lentils with baked feta & tomatoes
Have you also tried the famous baked feta idea that took social media by storm earlier this year? How about trying this version: Lentils with baked feta and tomatoes? It’s really delicious and a fabulous vegetarian meal or tasty side dish. My version of this recipe was developed for AMC Cookware and is so easy.
Pan-fried mushrooms with bacon & spinach
Have you ever heard mushrooms squeak when you fry them in a hot pan? That’s exactly what the mushrooms in this recipe need to do. Done in a pan, that is just hot enough to fry them in a flash, adds lots of flavour to this dish.
Roasted pitas with tomato & corn
Roasted pitas are a game-changing recipe. One evening my kids were in the mood for pizza, but there was just not enough time to make the dough. We cut open pitas to use as the pizza base and they were very impressed with this quick fix. Just don’t use too many toppings as it will become too heavy for the pita bases. The spices in the tomato sauce are something special and the combination of corn, tomato and cheese is so tasty. These pitas are perfect for a weekend or holiday treat and even work well as a snack around the braai.