Oondgebak met hoender, broccoli en sampioene

Resep
Oondgebak met hoender, broccoli en sampioene
In die gereg word die hoenderporsies eers gaargemaak en dié vloeistof word ’n geurige aftreksel vir die sous – baie gesonder as ’n gekoopte, dikwels baie sout aftreksel. Die sous word met ’n klein bietjie mielieblom verdik, so dis ’n baie lekker lae-koolhidraat maaltyd. Die eenskottelgereg is vullend genoeg en kan net met ’n eenvoudige tamatieslaai voorgesit word om iets uit elke voedselgroep in te sluit.
Lewer 6 porsies
30 ml (2 e) olyfolie
250 g bruin sampioene, gehalveer en in dik skywe gesny
4 hoenderborsies aan die been, oortollige vet verwyder
3 preie of 2 uie, gehalveer en in skywe gesny
125 ml (½ k) sterk Rooibos
1 lourierblaar
2 repe suurlemoenskil, met ’n groenteskiller gemaak
30 ml (2 e) mielieblom
250 ml (1 k) melk
10 ml (2 t) Dijon mosterd
250 ml (1 k) dubbeldik ongegeurde jogurt
45 ml (3 e) vars salieblare, gekap
400 g broccoli, met die stingels in blommetjies gesny
suurlemoensap, sout en swartpeper na smaak
45 ml (3 e) sesamsaad
- Verhit ’n dun lagie van die olie in ’n groot braaipan en soteer die sampioene tot ligbruin. Skep uit en hou eenkant.
- Verhit nog ’n bietjie olie in dieselfde pan en verbruin die hoender aan albei kante. Skep uit.
- Soteer preie of uie in die pan en plaas die hoender terug in die pan. Verlaag die hitte en roer die Rooibos, lourierblaar en suurlemoenskil by.
- Prut met ’n deksel oor lae hitte vir sowat 25 minute of tot die hoender net gaar, maar steeds sappig is. Skep die hoender uit en laat effens afkoel. Ontbeen die hoender en haal oortollige stukke vel uit. Skeur die vleis in repies en hou eenkant.
- Voorverhit die oond tot 180 ˚C. Klits intussen die mielieblom, melk, mosterd en jogurt saam in ’n beker. Roer die mengsel by die kookvloeistof in die pan.
- Roer oor lae hitte tot die vloeistof alles ingemeng het. Moenie bekommerd wees as dit lyk of die mengsel wil skif nie, die mielieblom sal dit bind. Roer heeltyd tot die mengsel begin verdik.
- Roer die salieblare, sampioene en broccoli goed deur. Prut vir 1-2 minute met die deksel, om die broccoli liggies te stoom.
- Roer die hoender by en geur die mengsel na smaak. Skep die hoendermengsel in ’n groot oondbak en sprinkel die sesamsaad oor. Bak vir 20 minute of tot die deurwarm is en die sesamsaad goudbruin gerooster is.
Hierdie Oondgebak met hoender, broccoli en sampioene was deel van ‘n kos-artikel in LiG Tydskrif, Winter 2024.
Foto: Adel Ferreira Photography.
Gaan dit probeer
Baie dankie
Geniet dit baie en laat weet as jy dit gemaak het!
Ek geniet jou resepte…
Baie dankie, Hettie! Dis baie lekker om so ‘n boodskap te kry. Ek waardeer dit regtig baie. Laat weet watter van my resepte is nou al gunstelinge. Dis altyd interessant om te hoor.
Het dit vanaand gemaak. Dit was heerlik!
Dankie dat jy laat weet het, Leonie. Ek is so bly om te hoor dat dit so lekker was.