Subscribe for more recipes

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Dik boontjiesop

Aug 24, 2020 | Mains, Meat

Resep

Dik boontjiesop

Resep aangepas uit The AMC Book vir LiG-tydskrif
Lewer 6 – 8 porsies

Boontjiesop is pure Suid-Afrikaanse kos. ’n Stomende bakkie sop vir die winter is genoeg om hart en siel (en jou maag) te vul. Dit verg so bietjie beplanning om die boontjies eers te week, maar die geurigheid van die sop is absoluut die moeite werd. Dis ’n eenvoudige kombinasie van bekende bestanddele, ‘n maaltyd op sy eie en regtig vullend.

Bestanddele

310 ml (250 g) droë suikerbone

10 ml (2 t) olyf- of avokado-olie

750 g – 1 kg beesskenkel aan die been, in blokkies gesny

1 groot ui, fyngekap

1 knoffelhuisie, gekneus

4 selderystingels met die blare, fyngekap

4 wortels, grof gerasper

1,5 liter (6 k) groente- of hoenderaftreksel of sterk Rooibostee

25 ml (5 t) gedroogde gemengde kruie

2 lourierblare

1 x 410 g-blik gekapte tamaties, of 2 groot ryp tamaties, afgeskil

15 ml (1 e) tamatiepasta

suurlemoensap, sout en peper na smaak

30 ml (2 e) gekapte vars Italiaanse pietersielie

Metode

1. Week die boontjies oornag in ’n groot bak met ten minste 1 liter water. Dreineer deeglik en hou eenkant.

2. Verhit die olie oor matige hitte in ’n groot kastrol en verbruin die vleis en bene in sarsies. Skep uit en hou eenkant.

3. Soteer die ui en knoffel tot sag. Roer die seldery en wortels by en soteer vir nog ’n paar minute.

4. Roer die vleis, bene en gekweekte bone by die groente en roer die vloeistof, kruie en lourierblare deur. Bring oor matige hitte tot kookpunt, verlaag die temperatuur en prut stadig met ’n deksel vir 2-2½ ure of tot die vleis en bone gaar is.

5. Roer die tamaties en tamatie pasta by en geur sop. Verhit deur en roer die pietersielie by.

Wenke

1. Tamaties en sout verhoed dat die bone sag word, so roer dit eers by as die bone gaar is.

2. Sit ’n heel brandrissie in die sop vir ’n bietjie byt.

error: Content is protected !!

Pin It on Pinterest

Share This