Geroosterde aartappeltjies met kaas & kruie

Smullekkerrrrr! Dis ’n goeie beskrywing vir dié brosgeroosterde aartappeltjies. Aartappels, in een of ander vorm, is altyd gewild en perfek met braaivleis. Probeer beslis dié nuwe manier om ’n ou bekende in ’n japtrap voor te sit. Voor die kole mooi gereed is, is die aartappels klaar.
Dis so maklik soos:
KOOK die aartappeltjies in die skil;
BREEK dit met ’n vurk;
STROOI ’n bietjie kaas, kruie en olyfolie oor;
ROOSTER onder die element tot bros en goudbruin.
SMUL!
Resep
Geroosterde aartappeltjies met kaas & kruie
Lewer 4 – 6 porsies
Bestanddele
500-750 g dwerg-aartappeltjies in die skil
3 takkies vars roosmaryn
growwe sout en peper
75-90 ml (5-6 e) olyfolie
30 ml (2 e) grofgekapte vars kruie, soos roosmaryn, tiemie, pietersielie, origanum of ’n mengsel hiervan
125 ml (50 g) grofgerasperde beleë wit cheddar- of pecorinokaas
Metode
- Plaas die aartappels, roosmaryntakkies, ongeveer 250 ml water en ’n knippie sout in ’n kastrol en bring oor matige hitte tot kookpunt.
- Verlaag hitte en prut die aartappels met die deksel vir 20 minute of tot net sag. Dreineer deeglik en pak die aartappeltjies in ’n enkellaag in ’n vlak oondbak.
- Voorverhit die oond tot 200 °C. Druk elke aartappeltjie liggies met ’n vurk om dit net oop te breek.
- Meng die olie en kruie en skink oor die aartappels. Geur na smaak en strooi die kaas oor.
- Skakel die oondroosterelement aan en rooster die aartappels vir 8-10 minute of tot goudbruin en bros. Sit dadelik voor.
Wenk
- Kook die aartappeltjies sommer al die vorige dag en rooster dan soos hier bo om verder tyd te spaar.
Hierdie Geroosterde aartappeltjies met kaas & kruie was deel van ‘n kos-artikel in LiG Tydskrif, Herfs 2022.
Foto Adel Ferreira Photography.
Hi Heleen. Vreeslik baie dankie vir die resep. Klink heerlik. Kan nie wag om dit saam met môre se braai te maak nie.
Groot plesier Marie! Geniet dit
do you have english version ?
Hello!
Thank you for your comment asking if there is an English version of my recipe, “Geroosterde aartappeltjies met kaas & kruie”. Unfortunately, I do not have an English version of this post, but please see below for a translation.
Ingredients
500-750 g baby potatoes, in the skin
3 sprigs rosemary
salt and pepper
75-90 ml (5-6 tbsp) olive oil
30 ml (2 tbsp) roughly chopped fresh herbs like rosemary, thyme, parsley, origanum, or a mixture of these
125 ml (50 g) coarsely grated mature white cheddar or pecorino cheese
Method
1. Place the baby potatoes, rosemary sprigs, 250 ml water and a pinch of salt in a pot and bring to a boil.
2. Lower the heat and boil the potatoes with the lid on, for 20 minutes or until just soft. Drain and place the potatoes in a single layer in a flat oven dish.
3. Preheat the oven to 200 ˚C. Crush each potato lightly with a fork so that it just breaks open.
4. Mix the oil and the herbs and pour over the potatoes. Season to taste and sprinkle the cheese over the potatoes.
5. Turn on the oven’s roasting element and roast the potatoes for 8-10 minutes or until golden-brown and crunchy. Serve immediately.
Tip
Cook the potatoes the day before and then roast them the day they’re needed as above to save more time.