Subscribe for more recipes

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Skemerkelkiehappies

Nov 23, 2018 | Light meat, Light vegetarian, Savoury snacks

Die feestyd is om die draai en met elke funksie of kuier met familie, vriende en kollegas is daar altyd iets te ete. Dit maak my moedeloos as borde eetgoed uit net nog ’n diepgebraaide happie of nog iets in ’n degie van een of ander aard is. Dan lyk die tamaties of komkommer wat dikwels eintlik die garnering is, sommer ekstra lekker. So as dit my beurt is om eetgoed te maak, kies ek eerste iets wat ook uit vars bestanddele bestaan.

Almal hou van ’n bord vol kleurvolle happies en alhoewel dit tydrowend kan wees, hoef dit nie die geval te wees nie. Hier is twee maklike idees wat jy vooraf kan maak of sit al die elemente op ’n tafel en nooi almal om hul eie happies te ‘bou’. Die murgpampoentjie-plaatkoekies is ’n lekker basis vir interessante bolae en alhoewel dit ook ’n deegbasis het, is dit aansienlik ligter as ’n diepgebraaide happie of byvoorbeeld ’n broskorsdeeg. Die murgpampoentjies dra ook by tot die vesel en voedsaamheid van die happies. Kies ook bolae wat uit gesonde en vars elemente bestaan, om dit ekstra lekker te maak. Op dié manier is al die happies beslis ook nie net verfynde of geprosesseerde kos nie. Onderaan die resepte is daar ook ’n paar ekstra wenke en kyk veral na die maklike manier om seker te maak dat die happies nie op ’n warm dag uitdroog nie.

Resepte
Kaas-en-appelpakkies
Maak ongeveer 12 – 15 pakkies
Bestanddele
1-2 JOYA® Appels, in die skil, in dun wiggies gesny

80 g Boerenkaas of beleë cheddarkaas, in dik skywe gesny

mikrokruie of klein roketblare

80-100 g kouevleis, soos swartwoudham, Parma-ham of prosciutto

Metode
1. Maak klein bondeltjies met 2-3 appelwiggies, ’n kaasskyf en van die kruie of roketblare.

2. Sny of vou die kouevleis in dunner repe en bind elke appel-en-kaasbondeltjie met ’n repie vleis “vas”. Steek met ’n tandestokkie vas, indien nodig.

3. Geniet as ’n versnapering of as deel van ’n bord met skemerkelkiehappies.

Wenke
1. Vars kruie soos Italiaanse pietersielie of kruisement kan ook gebruik word in plaas van mikrokruie.

2. Spoel appelwiggies in water af en druk liggies droog met kombuispapier. Dit sal verhoed dat die appel verkleur.

Murgpampoentjie-plaatkoekies
Resep aangepas uit Cooking from the heart 2
Lewer ongeveer 35 – 40 klein plaatkoekies
Bestanddele
375 ml (1½ k) volkoringmeel (verkieslik steengemaal)

5 ml (1 t) bakpoeier

250 ml (1 k) karringmelk

2 groot Nulaid eiers, geklits

60 ml (¼ k) sesamsaad, gerooster (sien wenk)

4 murgpampoentjies, grof gerasper

90 ml (6 e) grofgerasperde cheddarkaas

suurlemoensap en swartpeper na smaak

30 ml (2 e) olyf- of avokado-olie vir braai

Bolaag-opsies

200-250 g ongegeurde growwe maaskaas

tahini (sien wenke)

swart of wit sesamsaad

pikantrissies, in repies gesny

kappertjiesaad (capers)

1 JOYA® Appel, met die skil, in kwarte en dan in skyfies gesny

vars kruie soos Italiaanse pietersielie, kruisement of tiemie

Metode
1. Plaas die volkoringmeel en bakpoeier in ’n groot mengbak. Klits die karringmelk en eiers in ’n aparte mengbak saam.

2. Roer die sesamsaad, murgpampoentjie en kaas by die droë bestanddele.

3. Voeg die karringmelkmengsel by die droë bestanddele en roer tot ’n beslag vorm. Geur met bietjie suurlemoensap en peper na smaak.

4. Verhit die helfte van die olie oor ’n matige hitte in ’n groot braaipan (bv. AMC 24 cm Chef’s Pan).

5. Braai lepelsvol (sowat 15 ml) van die mengsel aan beide kante tot goudbruin. Dreineer op kombuispapier.

6. Herhaal met die res van die beslag en nog olie, indien nodig.

7. Bolaag: Rond elke plaatkoekie af met jou keuse van bestanddele. Meng 10 ml tahini met 100 ml van die maaskaas en skep op party plaatkoekies. Skep van die ongegeurde maaskaas of tahini op nog plaatkoekies.

8. Garneer happies met die ander bestanddele en kombineer dit na smaak. Sit as skemerkelkiehappies voor.

Wenke
1. Geroosterde sesamsaad: Rooster die sesamsaad in ’n droë pan oor ’n matige temperatuur vir ’n paar minute tot goudbruin. Hou dit dop, want dit brand baie maklik.

2. Tahini is ’n sesamsaadpasta wat in groot supermarkte of gesondheidswinkels beskikbaar is.

3. Gebruik guacamole as nog ’n opsie om op die plaatkoekies te sit. Dit sal heerlik wees met die ander bolaag-elemente.

4. Geur die plaatkoekie-beslag met paprika, neutmuskaat of vars kruie, na smaak, as jy wil.

5. Om happies vars te hou: maak ’n groot stuk botterpapier (greaseproof paper) deeglik nat met water, druk die oortollige water uit. Sit die papier liggies bo-oor die voorafbereide happies. Die papier sal eerste uitdroog, maar nie die happies nie en die papier kan weer natgemaak word, as dit nodig is – veral op ’n warm dag.

error: Content is protected !!

Pin It on Pinterest

Share This