Grenadella-kaaskoek in ’n flessie

Baie mense is dol oor kaaskoek, maar is huiwerig om dit te maak. ’n Gebakte kaaskoek kan maklik droog wees en die gelatien in ’n yskas-weergawe is ’n bestanddeel waarmee min mense gereeld werk. Hierdie is ’n vinnige alternatief, met ’n heerlike romerige tekstuur en jou gaste gaan beslis dol wees daaroor. Dis ook aansienlik gesonder, want die resep bevat nie kondensmelk nie – ‘n baie tipiese bestanddeel in heel party kaaskoekresepte. Hier is ook geen bakwerk of gelatienpoeier ter sprake nie – net grenadella-lekkerte! Maak die nagereg in klein flessies om vir ‘n piekniek in te pak of maak dit deel van enige ander buite-ete, soos op ‘n stoep.
Resep
Grenadella-kaaskoek in ’n flessie
Lewer 6 porsies
Bestanddele
Kors
½ x 200 g-pakkie gemmer- of spekulaas-koekies
fyngerasperde skil van 1 suurlemoen
60 ml (¼ k) botter, gesmelt
Vulsel
10 ml (2 t) fyngerasperde suurlemoenskil
1 x 250 g-bakkie geroomde of gladde maaskaas
250 ml (1 k) ongegeurde dubbel-dik jogurt
5 ml (1 t) vanieljegeursel
2 x 115 g-houers of blikkies grenadellapulp of gebruik 3-4 vars grenadellas
vars bessies soos bloubessies en aarbeie om mee voor te sit
Metode
- Kors: Breek die koekies in ’n voedselverwerker tot fyn krummels vorm (of sien die wenk). Meng die suurlemoenskil en botter deeglik by.
- Vulsel: Plaas die suurlemoenskil met die maaskaas, jogurt en vanieljegeursel in ’n groot mengbak. Klits deeglik deur en roer tweederdes van die grenadellapulp by.
- Skep lepelsvol van die korsmengsel onderin ses glasflessies (van ongeveer 125 ml volume) of bakkies – gebruik so helfte van die koekiemengsel.
- Verdeel die vulsel eweredig tussen die flessies en maak bo-op gelyk. Skep die orige korsmengsel bo-op en versprei eweredig. Druk liggies vas.
- Bedek elke flessie met ’n dekseltjie of kleefplastiek. Verkoel 1-2 ure of oornag in die yskas om heeltemal te stol.
- Skep die orige grenadellapulp bo-op net voor die kaaskoekies voorgesit word en garneer met die bessies.
Wenke
- Plaas die koekies in ’n stewige plastiek sakkie en rol met ’n rolstok of groot glasfles fyn.
- Vervang grenadella met 200 g vars frambose of aarbeie. Verpulp tweederdes en roer soos die grenadella in. Die res kan heel ingeroer of as garnering gebruik word.


Hierdie Grenadella-kaaskoek in ’n flessie was deel van ‘n kos-artikel in LiG Tydskrif, Somer 2023/2024.
Fotos Adel Ferreira Photography.
Sjoe. Ek gaan die gemmerkoekiesvoorstel ignoreer, en met ‘n bland iets anders krummelbaar vervang, asook die suurlemoenskil halveer, maar maak gaan ek dit maak.
Dit lyk heerlik, beslis mark. Baie dankie
Gaan dit beslis probeer. Hou van al jou resepte!,
Dit lyk heerlik
Verseker een van ons gunsteling poedings!😋