Klein vark-&-appelburgers
Sodra die vakansie aanbreek, is jou roetine hopelik ook bietjie rustiger. Dis ’n ideale tyd om die kinders in die kombuis te laat help. Hoe meer hulle daar betrokke is, hoe groter is die kans dat hulle opgewonde is om dit te eet waarmee hulle gehelp het. En moenie verbaas wees as hulle dan ook meer avontuurlustig is met nuwe geure en bestanddele nie. Hierdie varkburgers is so maklik om te maak en selfs ’n kleiner kind kan help om die maalvleismengsel in balletjies te rol. Die geurkombinasie van varkvleis, appel, kruie en speserye is heerlik.
Enige maalvleis kan vir die patties gebruik word, maar maak seker dat dit maer maalvleis is. Lees ook die etiket om seker te maak dat die vleis so ‘skoon’ as moontlik is, met geen semels of ander bestanddele bygevoeg nie. Beesvleis sal ook lekker wees met die appel, maar die vark is ’n ekstra geurige opsie. Appel en vark is ’n bekende kombinasie en as die appel so sappige en soet soos ’n JOYA® Appel is, is dit ekstra lekker.
500 g maer varkmaalvleis
1 JOYA® Appel met die skil, grof gerasper
60 ml (¼ k) rou hawermout
1,2 ml (¼ t) gemaalde neutmuskaat
15 ml (1 e) gemaalde koljander
10 ml (2 t) gedroogde gemengde kruie
30 ml (2 e) gekapte vars Italiaanse pietersielie of koljanderblare
20 ml (4 t) gekapte vars kruisementblare
2,5 ml (½ t) sout
1 ekstra-groot Nulaid eier, geklits
suurlemoensap en swartpeper na smaak
30 ml (2 e) olyf- of avokado-olie om in te braai
Koolslaai (genoeg vir 4-6 burgers)
30 ml (2 e) olyf- of avokado-olie
5 ml (1 t) heuning
15 ml (1 e) gekapte vars kruisementblare of dille
30 ml (2 e) appelasyn
swartpeper na smaak
½ klein witkool, in dun repies gesny
sagte slaaiblare bv. botterslaaiblare
2 JOYA® Appels met die skil, in dik skywe gesny
8 klein volkoring-broodrolletjies, oopgesny
2. Verdeel die maalvleismengsel in 8 klein balletjies. Druk met die palms van jou hande plat om klein patties te vorm.
3. Verhit ’n dun lagie olie oor ’n matige hitte in ’n braaipan (bv. ’n AMC 28 cm Chef’s Pan).
4. Braai die patties in sarsies aan albei kante tot goudbruin. Verlaag die hitte, plaas ’n deksel op en prut vir 5-6 minute of tot net gaar, maar nie droog nie. Herhaal met die orige patties en olie.
5. Koolslaai: Meng die olie, heuning, kruisement of dille en appelsyn saam. Geur na smaak met swartpeper. Meng die sous met die kool in ’n mengbak tot goed gemeng. Laat die mengsel vir 10-15 minute staan om die kool te marineer.
6. Skep van die koolslaai op die oopgesnyde rolletjies of gebruik slaaiblare vir die wat nie van kool hou nie. Plaas patties en appelskywe bo-op.
7. Steek broodjies met ’n tandestokkie vas, indien nodig. Geniet as ’n ligtemaaltyd of pak in as deel van ’n kosblik, vir padkos of enige plek waar julle die vakansie gaan kuier.
2. Die varkpatties vries goed. Berei ’n dubbele hoeveelheid en vries helfte vir nog ’n ete.