Subscribe for more recipes

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Sardyne-gebak

Mar 25, 2024 | Mains, Seafood

Resep

Sardyne-gebak

Resep aangepas uit Cooking from the heart 1
Lewer 4 porsies

Hierdie aandete is ’n wenner – vinnig, vullend en so maklik om te maak. Selfs mense wat nie dol is oor geblikte vis nie, geniet die gereg. Geblikte sardyne is propvol voedingswaarde, want dit is ’n uitstekende bron van proteïene, gesonde olies en kalsium. Die groente in die gereg kan met enige bevrore groente soos ertjies, boontjies of mielies verder aangevul word.

Bestanddele

4 snye bruin- of volgraanbrood

250 ml (1 k) melk

1 x 425 g-blik sardyne in tamatiesous

1 ui, gekap

1 wortel of murgpampoentjie, grof gerasper

4 groot eiers, geklits

30 ml (2 e) gekapte vars pietersielie

suurlemoensap en swartpeper na smaak

5 ml (1 t) paprika

60 ml (¼ k) gerasperde kaas

Metode

  1. Voorverhit oond tot 180 °C.
  2. Skeur brood in stukkies en plaas in ’n groot mengbak. Giet die melk oor. Laat dit bietjie week en druk met ’n vurk fyn.
  3. Roer die vis in tamatiesous by en druk fyn. Onthou om die sagte grate in die sardyne deel van die mengsel te maak. Dit druk maklik fyn en is propvol kalsium, so deel van die rede waarom die sardyne so gesond is.
  4. Voeg ui, wortel of murgpampoentjie en eiers by en meng goed deur. Roer pietersielie by en geur met suurlemoensap, swartpeper en die helfte van die paprika.
  5. Skep in ’n oondbak en strooi kaas en die orige paprika oor. Bak vir 30-40 minute tot goudbruin en gaar. Sit met slaai voor.

Wenke

  1. Die gereg kan ook teen kamertemperatuur voorgesit word, want dit kan maklik in blokkies gesny word.
  2. Dis ’n lekker manier om groente van kieskeurige (picky) gesinslede weg te steek. Voeg meer wortel of murgpampoentjie by of gebruik enige van die bevrore groente, soos voorgestel. As meer as 250 ml (1 k) ekstra groente bygevoeg word, mag nog 1 eier nodig wees, om die mengsel te bind.
error: Content is protected !!

Pin It on Pinterest

Share This