Gemarineerde sampioene met tamatie & bocconcini/Marinated mushrooms with tomato & bocconcini
So geurig
Die natuurlike en neuterige geur van sampioene pas by ’n wye verskeidenheid geurmiddels – van suurlemoen en vars kruie tot brandrissie, gemmer en ’n verskeidenheid speserye. Sampioene se uitstekende vermoë om ander geure te absorbeer, maak dit die ideale bestanddeel om te marineer. Hierdie gemarineerde sampioene is boonop veelsydig, want dit kan as deel van ’n slaai of net so as bygereg gebruik word. Sny dit kleiner en gebruik in koeskoes of op ’n peuselbord. Of verander ’n gewone groen slaai daarmee in ’n gourmet-slaai.
Kampioen-wenke vir sampioene:
– koop sampioene so vars as moontlik, sonder enige merke en onthou om dit liefs in kombuispapier of ’n bruinpapiersak in die yskas te hou. Dit verhoed dat die sampioene maklik sweet, muf en dan sleg word.
– moet nooit sampioene was nie – hulle is soos sponsies. Vee dit net met kombuispapier af. Die groeimedium waarin sampioene geplant word, is heeltemal skoon en steriel.
– moenie sampioene afskil nie, want die meeste van die voedingswaarde is in en net onder die skil
– soteer of braai sampioene oor ’n matige tot hoë hitte – die sampioene moet ‘n ‘piep’ geluid maak, dan is die pan net die regte temperatuur.
– moenie te veel olie gebruik nie, dan absorbeer die sampioene dit net.
– panbraai sampioene in sarsies – te veel in die pan op een slag, verlaag die pan se temperatuur en dan stoot die sampioene vog uit en begin kook, in plaas daarvan om te soteer.
– sampioene het ’n hoë persentasie water, wat verklaar waarom dit soveel krimp as dit gaar word – wees dus versigtig om dit oorgaar te maak. ,
– wilde sampioene word ook al hoe meer gewild, maar weet dat jy beslis ’n kenner moet wees as jy dit in die veld wil pluk!
Resep (Afrikaans)
Gemarineerde sampioene met tamatie & bocconcini
Lewer 4 – 6 porsies
Bestanddele
Gemarineerde sampioene
90 ml (6 e) olyf- of avokado olie
60 ml (¼ k) balsamiese- of rooiwynasyn
30 ml (2 e) suurlemoensap
10 ml (2 t) korrelmosterd
20 ml (4 t) elk gekapte vars basiliekruid en Italiaanse pietersielie
swartpeper na smaak
250 g heel babasampioene of knopiesampioene, in kwarte gesny
Slaaibestanddele
400 g verskillende klein tamaties, heel of gehalveer
150 g boccocini-kaas (mozzarella-balletjies), grof geskeur of fetakaas
’n handvol mikrokruie
- Sampioene: Meng al die marinadebestanddele saam en geur na smaak met peper. Meng dit met die sampioene en laat marineer vir ten minste 30-60 minute.
- Slaai: Skep die sampioene, tamaties en kaas op ’n bord en strooi die mikrokruie oor. Sit met van die marinade as slaaisous voor, indien verkies. Dis ewe lekker as bygereg, slaai of selfs ligte voorgereg.
Wenke
1. Enige orige sampioene kan in ander slaaie, op toebroodjies of iets soos koeskoes gebruik word. Dis ook heerlik as bykomstigheid met ’n stukkie vleis of hoender.
2. Hou die orige gemarineerde sampioene in ’n glasfles in die yskas.
Recipe (English)
Marinated mushrooms with tomato & bocconcini
Serves 4-6
Ingredients
Marinated mushrooms
90 ml (6 tbsp) olive oil
60 ml (¼ c) balsamic or red wine vinegar
30 ml (2 tbsp) lemon juice
10 ml (2 tsp) wholegrain mustard
20 ml (4 tsp) each chopped fresh basil and Italian parsley
peper to taste
250 g whole baby mushrooms or button mushrooms, quartered
Salad ingredients
400 g exotic tomatoes or a variety of small tomatoes, whole or halved
150 g boccocini balls (mozzarella balls), roughly torn or feta cheese
a handful microgreens
Method
1. Mushrooms: Mix all the marinade ingredients together and season to taste with pepper. Toss the mushrooms into the marinade and allow to marinate for at least 30 min.
2. Salad: Arrange mushrooms, tomatoes and cheese on a salad platter or bowl and garnish with microgreens. Serve with the remaining marinade as a salad dressing. This is delicious as side dish, salad or even as a light starter.
Tips
- Use any leftover marinated mushrooms in any salad, on a toasted sandwich, or with couscous. This is an excellent side dish with a piece of meat or chicken.
- Store the leftover marinated mushrooms in a glass jar in the fridge.
Foto/Photo: Berna Coetzee.
Dit is baie lekker om dit tevmaak en om te eet ek sal liks om dit weer te maak dankie❤
Hallo, baie dankie vir die lekker terugvoer! Ek waardeer dit baie. Geniet die resep wanneer jy dit weer maak.
Would be nice if the recipe was also in English, thanks
Hi Maryann, I tried to send you an English version via your e-mail, but it seems as if there is a problem with the address. We have loaded an English version to the existing blog now as well. Enjoy the recipe and let us know once you have tried it.