Subscribe for more recipes

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Lekkerste lensie-&-eiervrugslaai

Nov 24, 2017 | Sides & salads, Starchy side

’n Lensie-en-eiervrugslaai is vandag op die spyskaart. Noem dit sommer die lekkerste lensieslaai, want selfs mense wat dink lensies is vaal en vervelig of die wat nie baie van eiervrug hou nie, skep gou nog van dié slaai. Hierdie resep kom uit my laaste resepteboek, Maak vyf en is een van daardie resepte wat mense dikwels sê, ‘sjoe, ek het nie gedink lensies kan so lekker wees nie’. Die kombinasie van geure en die manier waarop die eiervrug en lensies gaargemaak word, dra beslis by tot die lekker smaak en tekstuur.

Eers word die eiervrug met die skil (ek skil nooit eiervrug nie) in blokkies gesny en met roosmaryn en bietjie knoffel in ’n pan gesoteer en dan effens geprut tot dit gaar, maar nie pap is nie. Daarna word die lensies in dieselfde pan met takkies roosmaryn gekook tot dit net gaar is. Die eiervrug en lensies kry dus beide kans om die roosmaryn- en knoffelgeure te absorbeer. Vir afronding word gemarineerde songedroogde tamaties, feta en ‘n handvol of twee basiliekruid- en roketblare bygesit.

Vir hierdie resep kook ek self die lensies, want geblikte lensies gaan beslis nie geure op dieselfde manier kan absorbeer nie. Lensies het van natuur ’n effens neuterige, maar andersins meer neutrale smaak wat dit juis ideaal maak om ’n verskeidenheid geure daarby te kan gebruik. Lensies hoef ook nie vooraf geweek te word soos droë bone nie en prut binne 25-30 minute sag, maar dit moenie pap wees nie. Spoel die lensies vir ’n slaai sommer dadelik af, sodra dit gaar is, om seker te maak dit word nie verder gaar nie.

Resep
Lekkerste lensie-en-eiervrugslaai
Resep uit Maak vyf/ Make five
Lewer 4 – 6 porsies
Bestanddele

45 ml (3 e) olyfolie

1 groot eiervrug, in blokkies gesny

1 groot ui, gekap

15 ml (1 e) gekapte vars roosmaryn

15 ml (1 e) suurlemoensap

sout en peper

250 ml (1 k) rou bruin lensies, afgespoel

2 ekstra takkies roosmaryn

1 skyf fetakaas, in blokkies gesny

6 gemarineerde songedroogde tamaties, in repe geskeur

’n handvol vars roket- en basiliekruidblare

Metode
1. Verhit die twee olies oor matige hitte in ’n braaipan (gebruik ’n AMC 24 cm Chef’s pan) en soteer eiervrug, ui en roosmaryn bietjie vir bietjie tot goudbruin. Voeg meer olie by indien nodig. Skep eiervrugmengsel terug in die pan en roer die suurlemoensap by.

2. Geur na smaak en sit die deksel op. Prut 5-10 minute of tot gaar. Skep uit en laat afkoel.

3. Plaas die lensies met die roosmaryntakkies en ’n knippie sout in dieselfde pan. Giet 500 ml (2 k) water oor en verhit oor matige hitte tot kookpunt. Stel die hitte laer en prut met die deksel op vir 30 minute of tot sag. Haal die roosmaryntakkies uit.

4. Dreineer die lensies en spoel af met koue water om te keer dat dit verder gaar word.

5. Meng die lensies met die eiervrug. Roer die res van die bestanddele by, geur na smaak en sit koud of teen kamertemperatuur voor.

Wenke
1. As jy nie baie tyd het, kan die droë lensies met 2 x 410 g-blikke bruin lensies vervang word. Dreineer en voeg by die eiervrug met die res van die bestanddele in stap 5.

2. Vervang die fetakaas met bokmelkkaas of sit voor met jogurt en kruisementblare.

3. Wanneer granate in seisoen is, vervang die songedroogde tamaties daarmee.

error: Content is protected !!

Pin It on Pinterest

Share This