Aarbeislaai met basiliekruid
Lewer 4 – 6 porsies
Hierdie slaai is perfek vir enige somersete. Voeg ‘n bietjie hoender, avokado of neute by vir ‘n ligte ete. Steak, vis of hoender oor die kole is heerlik saam met hierdie soeter bykos.
Croutons
2 rolletjies, in growwe stukke gebreek
30 ml (2 e) olyf- of avokado-olie
2 knoffelhuisies, gekneus
Slaai
250 g aarbeie, in dik skywe gesny
’n handvol vars basiliekruidblare
’n handvol vars roketblare
½ komkommer, met ’n aartappelskilller in linte gesny
1 skyf fetakaas, gekrummel
30 ml (2 e) papawersaad
30 ml (2 e) basiliekruidpesto
45 ml (3 e) olyf- of avokado-olie
15 ml (1 e) appel- of vrugteasyn
sout en peper
1. Croutons: Voorverhit die oond tot 180 °C en voer ’n bakplaat met bakpapier uit. Plaas brood, olie en knoffel in ’n groot mengbak en meng goed deur. Plaas in ’n enkellaag op die bakplaat en rooster vir 10-15 minute of tot goudbruin en bros. Laat dit afkoel.
2. Slaai: Plaas die aarbeie, basiliekruid, roket en komkommer op ’n groot slaaibord en krummel feta bo-oor.
3. Meng die res van die bestanddele vir ’n slaaisous en geur na smaak. Sit die slaai saam met die croutons en slaaisous voor.
2. Meng avokado, hoenderrepies, gepeperde makriel, salm of kekertjies by die slaai. Of vervang croutons met avokado vir ’n glutenvrye slaai.