Tuna-en-mieliekoekies
‘n Kleurvolle kosblik lyk ook sommer meer aptytlik en ‘n maklike manier om dit reg te kry, is om vars vrugte en groente in te pak. Kies seisonale opsies om dit sommer beide lekkerder, soeter en meer bekostigbaar te maak. Hoe meer kleure in die ete, hoe meer voedingswaarde is ook ingesluit. Die doel van ‘n kosblik is juis om almal versadig te hou tot die volgende ete, so neem in ag wat die res van die dag se ete ook insluit. ‘n Ligte ontbyt gaan dalk ‘n meer vullende kosblik vra, of as ‘n gesinslid eers na 4nm weer by die huis is, moet die kosblik gelykstaande aan ‘n vullende middagete wees. Maak seker dat daar uit elke voedingsgroep iets ingepak is en hou dit so vars en onverwerk as moontlik.
Die viskoekies met suikermielies is ideaal, want dit is sommer die proteïen en stysl in-een. Die volkoringmeel maak dit nog meer vullend en minder verfyn en jy kan ‘n hele paar daarvan inpak om die ete vullend te maak. Vandag se idee is ook ideaal as ‘n peuselete, want alles kan met die hand geniet word en vir kinders is dit soms ook makliker om aparte items te hanteer. Pak groente in waarvan jou gesin hou en sorg vir ‘n lekker verskeidenheid. Vir iemand wat heeldag oppad is, is dit ook ‘n lekker praktiese ete.
Resep uit Cooking from the heart 2
Lewer 4 porsies
1 x 170 g blik-tuna in water, gedreineer
1 x 410 g-blik suikermielies
180 ml (⅓ k) bevrore ertjies, afgespoel
250 ml (1 k) volkoringmeel
2,5 ml (½ t) bakpoeier
2 eiers, geklits
30 ml (2 e) gekapte vars pietersielie
1,2 ml (¼ t) sout
15 ml (1 e) suurlemoensap
swartpeper na smaak
30 ml (2 e) olyfolie, vir braai
1. Plaas al die bestanddele, behalwe die olie, in ’n groot mengbak. Roer tot goed gemeng.
2. Verhit die helfte van die olie olie oor matige hitte in ’n braaipan. Braai lepelsvol van die beslag op beide kante tot goudbruin en gaar.
3. Skep uit en dreineer op kombuispapier. Herhaal met die orige beslag en olie, indien nodig.
4. Sit voor as deel van ’n kosblik met slaaibestanddele.
Foto: Adel Ferreira vir Cooking from the heart SA.