Botterskorsie-&-bokmelkkaas-slaai

Lewer 4 – 6 porsies
100 ml olyf- of avokado-olie
45 ml (3 e) balsamiese asyn
sap van 1 lemoen
15 ml (1 e) heuning
sout en peper
Slaai
500 g botterskorsie, geskil en in blokkies gesny
500 g beet, geskil en in wiggies gesny
100-150 g gemengde vars slaaiblare met roket- en klein beetblare
2 sprietuie, in dun skyfies gesny
100 g bokmelkkaas, gekrummel
75 ml (5 e) dukkah (sien wenk)
2. Slaai: Voorverhit die oond tot 200 °C. Plaas botterskorsie en beet op ’n groot bakplaat en giet ’n derde van die slaaisous oor. Rooster vir 30-40 minute of tot gaar.
3. Sit slaaiblare op ’n groot slaaibord of op individuele slaaiborde en plaas botterskorsie en beet bo-oor met die sprietuie en kaas.
4. Sprinkel met dukkah en sit dadelik voor met die slaaisous. Dit is heerlik warm, maar perfek as bygereg teen kamertemperatuur.
2. Tuisgemaakte dukkah (ongeveer 250 ml): rooster 125 ml (½ k) grofgekapte, ongesoute neute bv. amandels of makadamianeute sonder enige olie, oor matige hitte, in ’n pan (bv. ‘n AMC 28 cm Chef’s Pan) tot goudbruin. Voeg 125 ml (½ k) sesamsaad by en rooster tot goudbruin. Verwyder van die hitte en meng 2,5 ml (½ t) gemaalde kaneel en 1,2 ml (¼ t) gemaalde komyn by. Laat dit afkoel en stoor in ’n glasfles of lugdigte-houer.
3. Vervang die dukkah met gekapte neute van jou keuse of ’n mengsel van neute en sade bv. sesam- of sonneblomsaad.
4. ’n Lekker manier om ’n slaai op ’n warm somersdag vars te hou, is om ’n groot stuk botterpapier (greaseproof paper) op te frommel en onder die kraan papnat te maak. Druk die oortollige water uit en sit die papier direk op die slaai. Die papier sal uitdroog en die slaai vars hou. Jy kan dit weer natmaak as dit nodig is.