Subscribe for more recipes

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Maklikste viskoekies/ Easy fishcakes

Oct 13, 2017 | Kosblik 101 / Lunch boxes, Mains, Seafood

Soos Julia Child tereg sê: ‘You don’t have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.’

Iets so basies soos ’n blikkie vis is genoeg om ‘n heerlike gesinsete op te tower. In die week is ons almal se programme vol en die dae soms lank, so as jy dan vinnig na werk iets vir aandete kan maak wat bekostigbaar, vinnig, gesond en boonop baie lekker is, gaan jy beslis die resep weer maak. My kinders is absoluut gek oor hierdie viskoekies en dis ewe lekker teen kamertemperatuur, so ek maak altyd ‘n dubbele mengsel om nog vir die volgende dag vir kosblikke of middagete gereed te hou.

Baie mense ken viskoekies as ‘n mengsel van gaar vis en aartappel wat eers gevorm, dan gekrummel en dikwels in diep-olie gebraai word. Dis nogal ‘n tydrowende proses, so hierdie manier om ‘n viskoekie te maak, is aansienlik makliker. Daar is ook baie maniere waarop die geurmiddels bietjie aangepas kan word, bv met ander kruie soos tiemie of deur die wortel met murgpampoentjie te vervang.

Sardyne is ‘n baie gesonde bron van proteïen en boonop is die graatjies baie ryk aan kalsium. Druk die grate sommer saam met die vis fyn en moet dit nie probeer uithaal nie. Die vloeistof in die blikkies is ook ideaal om as deel van die mengsel te gebruik. Sardyne en sardientjies is ook bekend as een van die olierige tipes vis – dus ryk aan gesonde omega 3 vette. Nog meer rede om dit gereeld in ons etes in te sluit. Jy weet mos jou ma het altyd gesê: vis maak jou slim. Nou weet jy hoekom.

Resep (Afrikaans)

Maklikste viskoekies

Viskoekies tel nie onder almal se gunsteling nie, maar as jy eers die weergawe geproe het, gaan jy dit beslis weer maak. Hierdie resep is maklik en verg min moeite. Ek is dol oor die vars kruie en suurlemoen in die resep. Maak sommer van die begin ’n dubbele mengsel.

Resep uit Maak vyf
Lewer 25 koekies

Bestanddele

1 x 410 g-blik sardyne in tamatiesous

45 ml (3 e) water

1 klein ui, gerasper

2 wortels, grofgerasper

60 ml (¼ k) steengemaalde koekmeel

2 eiers, geklits

125 ml (½ k) hawermout

60 ml (¼ k) blatjang of tamatiesous

60 ml (¼ k) gekapte vars kruie, soos Italiaanse pietersielie en koljander

5 ml (1 t) fyn koljander

fyngerasperde skil en sap van ½ suurlemoen

sout en peper

30 ml (2 e) olyf- of avokado-olie vir braai

Metode

1. Plaas die vis met die sous in die blik ’n groot mengbak en druk dit fyner met ’n vurk.

2. Spoel die blikkie met die water uit. Roer met die res van die bestanddele, buiten die olie, en meng goed deur. Die beslag is redelik loperig. Geur na smaak.

3. Verhit ’n dun lagie olie oor matige hitte in ’n braaipan. Skep lepelsvol van die mengsel in die pan en braai vir 3-5 minute aan ’n kant. Draai om en braai nog ’n paar minute of tot goudbruin en gaar.

4. Herhaal met die res van die mengsel en nog olie, soos benodig. Hou die viskoekies warm.

5. Sit vir aandete met slaai en groente, soos mielies of klein aartappeltjies in die skil voor. Avokadoskyfies is ’n lekker alternatief.

 

Wenk
1. Gebruik sardientjies, in plaas van sardyne, as julle lief is daarvoor. Gebruik dieselfde hoeveelheid vis (sowat 3 x 120 g-blikkies) met die vloeistof. As die mengsel te droog is, voeg nog ’n eier of ’n bietjie water by.

Recipe (English)

Easy fishcakes

We like making fish cakes like this and my children absolutely love them. Many people make the shaped and crumbed fish cakes, but these are much easier and quicker to make. The grated carrots add a lovely, sweet flavour, which the kids enjoy. You can add any fresh or even dried herbs to the mixture.

Recipe from Make five
Makes 25

Ingredients

1 x 410 g tin pilchards in tomato sauce

45 ml (3 tbsp) water

1 small onion, grated

2 carrots, coarsely grated

60 ml (¼ cup) cake flour

2 eggs, beaten

125 ml (½ cup) oats

60 ml (¼ cup) chutney or tomato sauce

60 ml (¼ cup) chopped fresh herbs, such as Italian parsley and coriander

5 ml (1 tsp) ground coriander

15 ml (1 tbsp) lemon juice

salt and pepper

30 ml (2 tbsp) olive or avocado oil for frying

Method

  1. Place the fish, with the sauce, in a large mixing bowl and break up into smaller pieces with a fork.
  2. Rinse out the tin with the water and add to the fish with the remaining ingredients, except the oil. Mix well – it is quite a runny batter. Season to taste.
  3. Heat a thin layer of oil in a large frying pan over medium heat. Fry spoonfuls of the batter for 3-5 minutes on one side. Turn over and fry for a few more minutes or until golden brown and cooked.
  4. Drain on paper towel and repeat with the rest of the mixture and oil, if necessary. Keep fishcakes warm, while you make the rest.
  5. Serve with a salad or veggies of your choice. Avocado slices are also delicious with the fishcakes If there are any leftovers, they are perfect for a lunch box the next day.

Tip

  1. Substitute the same quantity of fish for any other tinned fish, such as tuna, sardines or middle cut mackerel. Use the liquid from the tin to make the batter runny enough, or add more chutney.
error: Content is protected !!

Pin It on Pinterest

Share This