Maklikste viskoekies
Soos Julia Child tereg sê: ‘You don’t have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.’
Iets so basies soos ’n blikkie vis is genoeg om ‘n heerlike gesinsete op te tower. In die week is ons almal se programme vol en die dae soms lank, so as jy dan vinnig na werk iets vir aandete kan maak wat bekostigbaar, vinnig, gesond en boonop baie lekker is, gaan jy beslis die resep weer maak. My kinders is absoluut gek oor hierdie viskoekies en dis ewe lekker teen kamertemperatuur, so ek maak altyd ‘n dubbele mengsel om nog vir die volgende dag vir kosblikke of middagete gereed te hou.
Baie mense ken viskoekies as ‘n mengsel van gaar vis en aartappel wat eers gevorm, dan gekrummel en dikwels in diep-olie gebraai word. Dis nogal ‘n tydrowende proses, so hierdie manier om ‘n viskoekie te maak, is aansienlik makliker. Daar is ook baie maniere waarop die geurmiddels bietjie aangepas kan word, bv met ander kruie soos tiemie of deur die wortel met murgpampoentjie te vervang.
Sardyne is ‘n baie gesonde bron van proteïen en boonop is die graatjies baie ryk aan kalsium. Druk die grate sommer saam met die vis fyn en moet dit nie probeer uithaal nie. Die vloeistof in die blikkies is ook ideaal om as deel van die mengsel te gebruik. Sardyne en sardientjies is ook bekend as een van die olierige tipes vis – dus ryk aan gesonde omega 3 vette. Nog meer rede om dit gereeld in ons etes in te sluit. Jy weet mos jou ma het altyd gesê: vis maak jou slim. Nou weet jy hoekom.
Resep
Maklikste viskoekies
Viskoekies tel nie onder almal se gunsteling nie, maar as jy eers die weergawe geproe het, gaan jy dit beslis weer maak. Hierdie resep is maklik en verg min moeite. Ek is dol oor die vars kruie en suurlemoen in die resep. Maak sommer van die begin ’n dubbele mengsel.
Resep uit Maak vyf
Lewer 25 koekies
Bestanddele
1 x 410 g-blik sardyne in tamatiesous
45 ml (3 e) water
1 klein ui, gerasper
2 wortels, grofgerasper
60 ml (¼ k) steengemaalde koekmeel
2 eiers, geklits
125 ml (½ k) hawermout
60 ml (¼ k) blatjang of tamatiesous
60 ml (¼ k) gekapte vars kruie, soos Italiaanse pietersielie en koljander
5 ml (1 t) fyn koljander
fyngerasperde skil en sap van ½ suurlemoen
sout en peper
30 ml (2 e) olyf- of avokado-olie vir braai
Metode
1. Plaas die vis met die sous in die blik ’n groot mengbak en druk dit fyner met ’n vurk.
2. Spoel die blikkie met die water uit. Roer met die res van die bestanddele, buiten die olie, en meng goed deur. Die beslag is redelik loperig. Geur na smaak.
3. Verhit ’n dun lagie olie oor matige hitte in ’n braaipan. Skep lepelsvol van die mengsel in die pan en braai vir 3-5 minute aan ’n kant. Draai om en braai nog ’n paar minute of tot goudbruin en gaar.
4. Herhaal met die res van die mengsel en nog olie, soos benodig. Hou die viskoekies warm.
5. Sit vir aandete met slaai en groente, soos mielies of klein aartappeltjies in die skil voor. Avokadoskyfies is ’n lekker alternatief.
Dit lyk baie lekker.
Lekker resep!!
Ek het die sardyn viskoekies probeer maar braai in die pan het nie goed vir my gewerk nie. Dit het gebrand voor dit genoeg gestol het om dit om te draai. Gelukkig gou besef en nie veel gemors nie.
Die mengsel beland toe in ‘n glas tertbak in die mikrogolf en selfs in die oond om klamheid te verwyder, en siedaar! ‘n heerlike smaaklike vistert.
My mense het dit baie geniet en sê ek moet dit weer maak. Baie dankie Heleen.
Hallo Magda, dankie vir jou boodskap. Jou pan was waarskynlik bietjie te warm, want iets soos die wortels en blatjang of tamatiesous kan maklik brand. Maar jou plan was baie slim. Ek bak soms ook die mengsel in ‘n oondbak as ek nie tyd het om die individuele koekies te braai nie, so dit is dan sommer ‘n lekker souttert! Dit kan ook maklik in blokkies gesny word vir ‘n kosblik die volgende dag. Ek is bly almal het dit geniet.
Gaan dit beslis more maak. Dankie vir die resep.