Subscribe for more recipes

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Hoender- & aarbeislaai

May 12, 2017 | Light meals, Salad as a meal

Hoender- & aarbeislaai

Resep uit Kos is op die tafel
Lewer 4 – 6 porsies
45 minute

’n Elegante slaai wat as voorgereg of ligte ete ewe lekker is. Die kombinasie van hoender en aarbeie is ’n heerlike vars idee en beslis dit werd om te probeer.

Bestanddele

Slaaisous

60 ml olyfolie

20-30 ml appel-, framboos- of ander vrugtige asyn

10 ml korrelmosterd

10-15 ml heuning

2,5 ml gedroogde tiemie

sout en varsgemaalde swartpeper na smaak

Slaai

10 ml olyfolie

6-8 hoenderborsfilette

150-200 g dun groenboontjies

70-100 g roket of gemengde slaaiblare

300 g aarbeie, gehalveer

2-3 sprietuie, in ringetjies gesny

Metode

1. Slaaisous: Klits al die bestanddele saam en geur na smaak. Skink 45 ml van die slaaisous oor die hoender en marineer 10-15 minute.

2. Verhit die olie oor matige hitte in ’n braaipan. Braai die filette, met die marinade, aan beide kante tot goudbruin. Sit die deksel op en verlaag hitte. Prut 5-7 minute of tot net gaar. Geur na smaak en laat eenkant afkoel.

3. Herverhit pan oor matige hitte en soteer boontjies in pansappe tot net sag, maar nie pap nie. Geur na smaak en laat afkoel.

4. Sny hoender in diagonale skyfies. Plaas slaaiblare met hoender, boontjies en aarbeie op individuele borde of ’n groot opdienbord. Sprinkel sprietuie oor en sit met die orige slaaisous voor.

Wenke

1. Vervang aarbeie met perskes, mango of druiwe. Avokado, aspersies of selfs komkommer kan met die vrugte of as plaasvervanger gebruik word.

2. ’n Vinnige variasie: Vervang die hoender met gerookte salm of gerookte hoender. Bedek die boontjies met kookwater, laat 10 minute staan en spoel af in koue water.

Pin It on Pinterest

Share This