Roasted carrots & sweet potatoes
An easy delicious, side dish. In this recipe, the naturally sweet taste of carrots and sweet potatoes is even better when these vegetables are roasted in the oven. Serve this simple but very flavourful side dish with braaied fish, pork or grilled chicken.
Geroosterde aartappeltjies met kaas & kruie
Smullekkerrrrr! Dis ’n goeie beskrywing vir dié brosgeroosterde aartappeltjies. Aartappels, in een of ander vorm, is altyd gewild en perfek met braaivleis. Probeer beslis dié nuwe manier om ’n ou bekende in ’n japtrap voor te sit. Voor die kole mooi gereed is, is die aartappels klaar.
Slaai met bone & kruie
’n Kleurvolle kombinasie van slaaibestanddele met botterbone as die proteïen. Die geure van die tuisgemaakte slaaisous is heerlik met die bone. Moenie in die versoeking kom om die slaai saam met brood te eet nie, want dis vullend genoeg soos dit is. Enige oorskiet-slaai is perfek vir ’n kosblik.
Broccoli-slaai met gekaramelliseerde uie & bloukaas
Vir mense wat nie oor ’n tipiese groenslaai opgewonde raak nie, is hierdie kleurvolle slaai die antwoord. Die effens ongewone kombinasie van bestanddele is ’n geurige verrassing en almal wil altyd ’n tweede keer skep.
Geroosterde eiervrug met ’n jogurtsous
Eiervrug is een van daardie groente wat nogal ’n skeidslyn kan wees. Party mense, soos ek, is dol daaroor en ander eet dit glad nie. Of soms is die huiwering omdat mense nie seker is hoe dit gaargemaak moet word nie. Om eiervrug te rooster, is moeiteloos en die gekaramelliseerde smaak met die jogurt, suurlemoen en kruie waarmee dit voorgesit word, is besonders.
Three bean salad
If you’ve been invited to a truly South African braai, you probably had three bean salad. This is my twist on a classic which I developed for AMC Cookware. Homemade is best – you’ve heard that so many times, but for this salad it is absolutely true. You can find three bean salads in tins, jars and even boxes, but this fresh take is so worth it!
Avocado caprese
A showstopper! Enjoy a synergy of flavours like no other! This avocado caprese builds on the famous combination of tomatoes, basil and soft cheese. The creaminess of avocado is just perfect with the acidity of the tomatoes and Westfalia’s Lemon Flavoured Avocado Oil.
Groenboontjies met amandels
Ek het nog nooit van daardie outydse gereg van boontjies-aartappels-en-uie wat saamgekook is, gehou nie! Altwee my oumas het dit gemaak en alhoewel party familie dol was daaroor, het ek maar langtand geëet. Groenboontjies is nou een van my gunstelinggroente, maar wel op ’n heel ander manier voorberei.
Groenboontjies met amandels is heerlik en makliker kan dit amper nie – soteer sampioene en boontjies vinnig in ’n pan, geur dit met balsamiese asyn en rond met geroosterde amandels af.
Italian baby marrow bake
Veggies can brighten up any meal and this combination of brinjal, baby marrows, red pepper, tomatoes and onions is not only colourful but delicious too. The topping of cheese, herbs and lemon rind, is much healthier than a rich cream based sauce, often used for side dishes like a potato bake. This side dish is bound to become the favourite at your next braai.
Roasted veggies with hummus-yoghurt sauce
I could eat roasted veggies any day, especially if there’s cumin added! I also love hummus and in this dish it makes the perfect sauce. These veggies are also really versatile, they can be enjoyed as a light vegetarian meal or as a side dish with roasted chicken. Use them in any salad or stir into couscous and a handful or two of fresh coriander, basil leaves and roasted nuts. They are great at room temperature as part of a lunch box or delicious on pizzas or in sandwiches.