Mains

Subscribe for more recipes

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Oondgebakte vis in geurige tamatiesous

Oondgebakte vis in geurige tamatiesous

Vars vis is altyd my eerste keuse as dit by vis kom, maar as dit nie beskikbaar is nie, is daar wonderlike en maklike etes wat met gevriesde vis gemaak kan word. In dié resep word porsies vis in ’n tuisgemaakte tamatiesous in die oond gebak en daar is geen ander geurmiddels nodig nie – koningskos.
read more
Pangebraaide vis met drie groentes

Pangebraaide vis met drie groentes

Vis is ’n wonderlike vorm van proteïen – dis nie net gesond nie, maar ook maklik en vinnig om voor te berei. En tog is mense soms huiwerig om dit self gaar te maak. Geroosterde of gebraaide vis word dikwels in ’n degie voorberei, maar dan ook in diepvet gebraai. Hierdie resep gebruik dieselfde beginsel, om repies vis in ’n gegeurde meelmengsel te doop, maar dan word dit in net ’n dun lagie olie in ’n pan gebraai tot dit gaar, maar steeds sappig is. Die buitenste korsie is dus bros en geurig, maar daar is heelwat minder olie ter sprake. Om ’n vinnige gesinsete te kan voorsit, word die groente sommer in dieselfde pan gebraai.
read more
Tunakoekies

Tunakoekies

’n Viskoekie is beslis nie ’n nuwe idee nie, maar het jy dit al met tuna gemaak? Dis ’n heerlike alternatief en ’n maklike manier om iets anders vir jou kosblik-agenda te hê. In plaas van sardyne in tamatiesous, word die tuna met ’n bietjie mayonnaise, blatjang, suurlemoensap en vars kruie gegeur. Die viskoekies word in ’n klein bietjie olie oor matige hitte in ’n pan gebraai, so wees versigtig dat dit nie te olierig word nie. Dis ’n heerlike sagte tunakoekie en word warm of teen kamertemperatuur ewe veel geniet deur almal – dus ideaal vir ’n aandete of kosblik.
read more
Maklikste viskoekies

Maklikste viskoekies

Geurige viskoekies, aartappeltjies in die skil en ‘n groot slaai is in my opinie koningskos. Soos Julia Child tereg sê: 'You don’t have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.' Iets so basies soos ’n blikkie vis is genoeg om ‘n heerlike gesinsete op te tower. In die week is ons almal se programme vol en die dae soms lank, so as jy dan vinnig na werk iets vir aandete kan maak wat bekostigbaar, vinnig, gesond en boonop baie lekker is, gaan jy beslis die resep weer maak. My kinders is absoluut gek oor hierdie viskoekies en dis ewe lekker teen kamertemperatuur, so ek maak altyd ‘n dubbele mengsel om vir die volgende dag of drie iets vir hul kosblikke gereed te hê.
read more
Marokkaanse vis- & seekoskebabs

Marokkaanse vis- & seekoskebabs

Marokkaanse vis- & seekoskebabs Resep uit Kos is op die tafel Lewer 6 porsies 1 uur (plus 2-3 ure of oornag om te marineer) ’n Maklike, maar indrukwekkende resep om gaste mee te bederf. Dit is al jare lank een van my pa se gunsteling maniere om vars vis voor te...

read more
error: Content is protected !!

Pin It on Pinterest

Share This