Potatoes with a sour cream & dill dressing
Potato salad is such a popular side dish. Try this delicate version as a flavourful alternative to the typical mayo version.
Avocado & berry salad
Impress everyone around your table with this colourful and festive salad. The sweet, juicy berries go so well with creamy avocado and the nutty flavour of toasted macadamia nuts. A homemade dressing turns any salad into a scrumptious, elegant side dish. This dressing uses a combination of Westfalia Plain and Lemon Flavoured Avocado Oil with wholegrain mustard and fresh thyme. Serve on a large platter or in individual jars to pack for an outdoor meal.
Refreshing Pink Lady® Apple & fennel pickle
A flavourful dressing can add a punch of flavour to any fresh ingredients. The vinegar and oil mixture with honey, herbs and mustard is a delicious combination. Leaving the apple, fennel and cabbage in this dressing, allows them to pickle slightly. This fresh acidity combined with Pink Lady® Apples creates a perfectly balanced side dish to elevate any meal.
Waatlemoen, kruisement-&-fetaslaai
Onthou jy dié kindertyd-raaiselrympie? ‘So groen soos gras, so wit soos was, so rooi soos bloed, so suikersoet – wat is dit?’ En jy vergeet nie sommer weer dat die antwoord waatlemoen is nie. Dalk lyk hierdie resep na ’n effens vreemde kombinasie, maar dis altyd ’n wenner. Die hoef ook nie net op ’n slaaibord te wees nie. Ryg die bestanddele op stokkies en maak dit deel van ’n peusel- of kaasbord. Vir peuselstokkies werk ’n sagte mozzarella beter, omdat dit makliker ryg.
Basil & tomato salad
There are few ingredients that demonstrate the flavour-synergy (one plus one equals more than two) as well as basil and tomato. This combination is perfect as a salad, but do also try it on a sandwich.
Geroosterde kool & spek met heuning-mosterd
Kool en spek is ’n bekende kombinasie en beide is ekstra lekker as dit gerooster is. Die soetsuur smaak van mosterd is perfek in hierdie eenvoudige, maar geurige bygereg. Moenie die kool te lank rooster nie, want dit moet net gaar en beslis nie pap wees nie. Die twee kleure kool lyk mooi, maar net witkool sal dit ewe lekker wees.
Citrus & cabbage salad with dill
Sometimes I can imagine the flavours of a dish before I actually make it. That is exactly what happened with this salad. Citrus and cabbage works well and cabbage, cucumber and dill combines well together. Then, surely all four of them should work together? Allow the cabbage and cucumber to marinate in the sauce for a bit to give a slight pickle flavour, but it should still be fresh. That perfect balance between pickled and fresh makes this salad ideal with braaied chicken, pork or fish.
JAZZ™ Apple & pearled wheat salad with tahini dressing
The natural sweetness of apples with fresh mint and coriander, the nuttiness of tahini and pearled wheat and a hint of cumin – makes for an interesting and delicious salad. Apples are such a versatile fruit as they go with many different flavours and ingredients, both sweet and savoury.
Oosterse wortelslaai
’n Gewone wortelslaai sal nooit weer dieselfde wees as jy eers hierdie weergawe met Oosterse geure gemaak het nie. Die slaaisous is gesonder as die tradisionele mayonnaise-sous en tog so lekker. Dit kan vir ander slaaie ook gebruik word, veral ’n groen slaai met vrugte, soos appels en druiwe of groente soos groenboontjies en broccoli. Dit pas by die gemmer en sojasous-mengsel. Onthou dat sojasous baie sout bevat, so maak seker jy het ’n ligte southand.
Nektarien-&-bloukaasslaai
Slaai het deesdae ’n heeltemal nuwe betekenis en hoef lankal nie meer net blaarslaai met komkommer, tamatie en wortelrepies te wees nie. Slaaie kan ’n ete op hul eie wees of die fokuspunt van ’n eenvoudige ete. Wissel soms die bestanddele af vir ’n vinnige nuwe idee. Vrugte is ’n wonderlike bestanddeel in ’n slaai en saam met ’n paar ander vars elemente is hierdie ’n delikate, maar besondere smaaksensasie.