Light meals

Subscribe for more recipes

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Citrus & cabbage salad with dill

Citrus & cabbage salad with dill

Sometimes I can imagine the flavours of a dish before I actually make it. That is exactly what happened with this salad. Citrus and cabbage works well and cabbage, cucumber and dill combines well together. Then, surely all four of them should work together? Allow the cabbage and cucumber to marinate in the sauce for a bit to give a slight pickle flavour, but it should still be fresh. That perfect balance between pickled and fresh makes this salad ideal with braaied chicken, pork or fish.

read more
Tortilla-wiggies & quesadillas

Tortilla-wiggies & quesadillas

Lekker eet – of soos die Meksikaane sê: Buen provecho!
Die geure, kleure en smake wat met Meksiko vereenselwig word, is opwindend, helder en iets waarvan Suid-Afrikaners baie hou. Heelwat van die bestanddele wat in Meksikaanse geregte gebruik word, is ook tipies aan ons mooi land. Hul koskultuur is vir hulle net so belangrik soos wat dit vir ons is om lekker te eet. En die samesyn om ’n tafel is net so kenmerkend van ’n Meksikaanse ete as ’n hartlike Suid-Afrikaanse ete.

read more
Marokkaanse koeskoes

Marokkaanse koeskoes

Kyk net al die K’s: komyn, ’n tikkie kaneel, koljanderblare, kruisement en koeskoes – wat ’n wonderlike kombinasie. Die Marokkaanse geure is perfek saam met die andersins neutrale smaak van koeskoes en dis so ’n maklike bygereg om te maak. Dit kan net so met geroosterde vis, hoender of vleis voorgesit word en koeskoes kan ook ’n souserige gereg heerlik absorbeer.
In dié resep word ui en botterskorsie met my gunsteling-spesery, komyn, in die oond gerooster en dan met geroosterde amandels en vars kruie gebruik om die koeskoes te geur. Kruisement- en koljanderblare is perfekte pasmaats vir die speserye en ander bestanddele. Die verskillende bestanddele gee die bygereg ook ’n interessante tekstuur. Hierdie weergawe kan maklik vooraf berei word, maar voeg die kruie en amandels by net voor dit voorgesit word.

read more
Roasted veggies with hummus-yoghurt sauce

Roasted veggies with hummus-yoghurt sauce

I could eat roasted veggies any day, especially if there’s cumin added! I also love hummus and in this dish it makes the perfect sauce. These veggies are also really versatile, they can be enjoyed as a light vegetarian meal or as a side dish with roasted chicken. Use them in any salad or stir into couscous and a handful or two of fresh coriander, basil leaves and roasted nuts. They are great at room temperature as part of a lunch box or delicious on pizzas or in sandwiches.

read more
Jaffels met twee vulsels

Jaffels met twee vulsels

Jaffels is vir baie mense sinoniem met hul kinderdae of ’n kerkbasaar. Deesdae is dit weer baie gewild en menige van ons het weer ’n ma of ouma se jaffelpan iewers gaan uitkrap. Volgens die kalender, het die somer ook amptelik aangebreek en Suid-Afrikaners het nie veel uitnodiging nodig om dan ’n vuur aan te steek nie. Ons sal ’n wye verskeidenheid kos en geregte oor die kole gaarmaak en vir party van ons is dit juis die lekkerte van vakansietye. Dis ook ’n tyd om met familie en vriende te kuier en as kosmaak deel van die gesellige samesyn is, soveel te beter. Hierdie jaffels (ek noem hulle sommer ronde kolebroodjies) is ’n uitstekende voorbeeld van iets wat sommer so tussen die gesels deur, gemaak kan word.

read more
Skemerkelkiehappies

Skemerkelkiehappies

Die feestyd is om die draai en met elke funksie of kuier met familie, vriende en kollegas is daar altyd iets te ete. Dit maak my moedeloos as borde eetgoed uit net nog ’n diepgebraaide happie of nog iets in ’n degie van een of ander aard is. Dan lyk die tamaties of komkommer wat dikwels eintlik die garnering is, sommer ekstra lekker. So as dit my beurt is om eetgoed te maak, kies ek eerste iets wat ook uit vars bestanddele bestaan.

read more
Green salad with fruit

Green salad with fruit

I love to cook with fruit. This is not necessarliy cooking jams or preserves, but rather ways to include what each season has to offer in everyday meals. A salad can be so much more than lettuce, tomato, cucumber and maybe an olive or two with some feta and a dressing. Salads can easily be the hero on the table and turn a meal into a feast – not only on the eyes, but for your taste buds too.

read more
Bros mieliemeel-tortillas

Bros mieliemeel-tortillas

Die einde van die jaar is om die draai en daarmee saam, word die dae warmer. Ligter etes met somerslaaibestanddele en vars produkte is nou ook meer gereeld op ons tafels. Daar is soveel om van te kies en omdat seisonale vars goed so geurig is en dikwels mekaar se geure op jou bord komplimenteer, hoef jy nie veel daarmee te doen, om lekker te kan eet nie. Om solank ’n paar idees vir die vakansietyd bymekaar te maak, kan ook nie skade doen nie.

read more
error: Content is protected !!

Pin It on Pinterest

Share This