Extras

Subscribe for more recipes

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Hot chocolate

Hot chocolate

Homemade hot chocolate is so easy to make and a healthier alternative to shop-bought powders or mixes. If you prepare your own, you can control what goes into each mug of deliciousness and choose better quality chocolate that is lower in sugar and other additives. Remember, dark chocolate gives a better, richer flavour than milk chocolate. If preferred, you can stir in a little honey for a sweeter taste.

read more
Tuisgemaakte mayonnaise

Tuisgemaakte mayonnaise

As jy eers ’n lekker tuisgemaakte mayonnaise geproe het, is daar min wat daarby kan kers vashou. As jy dit nog nooit voorheen gemaak of geproe het nie, is dit nou jou kans. En dis maklik om te maak – volg net die metode stapsgewys.

read more
Hummus

Hummus

Hummus (of hoemoes gespel en as ‘goemoes’ uitgespreek) is ‘n bekende Mediterreense kekerertjie-‘patee’. Dis ’n smullekker happie op warm repe geroosterde pitabrood, as ’n doopsous met groente, koue frikkadelle of hoendervleis of op enige toebroodjies, om maar net ’n paar idees te noem.

read more
Vinaigrette

Vinaigrette

’n Vinaigrette kan selfs as ‘marinade’ gebruik word. Enige van die twee weergawes is heerlik om hoender, vis of groente mee te meng en dan te rooster. Die resep maak genoeg vir meer as een ete, so hou die res in die yskas vir tot ’n week.

read more
Eenvoudige tamatiesous met variasies

Eenvoudige tamatiesous met variasies

Pasta word hoofsaaklik met twee tipes pastasouse voorgesit – souse met ’n tamatiebasis en dié met ’n olie- of roombasis. Hierdie basiese tamatiesous is regtig geurig en perfek om ’n blitsvinnige ete mee te maak.

read more
Basil butter recipe: how to make, use & store

Basil butter recipe: how to make, use & store

This basil butter recipe combines typical pesto flavours blended into soft butter. It’s easy to prepare and freezes well, so you can keep enjoying basil for many weeks to come. As with pesto, there are endless ways to use this butter. Read about all the different ways you can use and store the basil butter.

read more
Basiliekruidpesto

Basiliekruidpesto

Dié tyd van die jaar is basiliekruid in seisoen en perfek vir ’n verskeidenheid somergeregte. Dis maklik om in jou kruietuin te laat groei en as jy ’n lekker groot oes het, móét jy eenvoudig pesto maak. Pesto is tipies ’n mengsel van fyngemaakte vars basiliekruidblare, knoffel, olyfolie, kaas en neute.

read more
Cranberry sauce

Cranberry sauce

Cranberry sauce is often enjoyed as part of a festive table, but is it normally shop-bought. Making it yourself means that you know exactly what goes into it. This recipe does include pre-made apple or red currant jelly, but rather than using it as is, you can enhance the flavour and texture by adding citrus rind, port or muscadel and dried fruit.

read more
Jaffels met twee vulsels

Jaffels met twee vulsels

Jaffels is vir baie mense sinoniem met hul kinderdae of ’n kerkbasaar. Deesdae is dit weer baie gewild en menige van ons het weer ’n ma of ouma se jaffelpan iewers gaan uitkrap. Volgens die kalender, het die somer ook amptelik aangebreek en Suid-Afrikaners het nie veel uitnodiging nodig om dan ’n vuur aan te steek nie. Ons sal ’n wye verskeidenheid kos en geregte oor die kole gaarmaak en vir party van ons is dit juis die lekkerte van vakansietye. Dis ook ’n tyd om met familie en vriende te kuier en as kosmaak deel van die gesellige samesyn is, soveel te beter. Hierdie jaffels (ek noem hulle sommer ronde kolebroodjies) is ’n uitstekende voorbeeld van iets wat sommer so tussen die gesels deur, gemaak kan word.

read more
error: Content is protected !!

Pin It on Pinterest

Share This