Wortelkoek met ‘n karameldrupsel
Wortelkoek word dikwels met ’n roomkaasversiersel voorgesit, maar probeer gerus hierdie weergawe met ’n karameldrupsel met ’n tikkie sout by.
Tuisgemaakte muesli
Tuisgemaakte muesli is ’n bonus om in jou kombuis te hê. Maak ’n groot hoeveelheid wat sommer vir ’n hele paar dae se ontbyte gereed kan wees. Met ’n tuisgemaakte weergawe weet jy ook wat daarin is en hoeveel suiker en olie gebruik word.
Souserige sjokoladepoeding met neute en koffie
O, hoe lekker is dit nie om deur dié poeding se bros deeg tot by die romerige sjokoladesous te skep nie! Die koffie is ’n lekker balans vir die soeter sjokoladesous. Onthou om goeie gehalte koffie en kakao vir die beste geur te gebruik.
Tomato & chorizo tart
The pastry is so easy and super delicious, make a double batch and freeze half for later. This tart has the perfect balance between flavours with sweet cherry tomatoes and aromatic chorizo sausage. It is a sure winner! Enjoy it as a light meal or as a savoury tart at teatime.
Volkoringbroodjies met knoffel-kruiebotter
Varsgebakte brood is altyd ’n lekker bederf. Die brooddeeg is vinnig en maklik om te maak en die kruiebotter maak dit ekstra spesiaal.
Quiche met ham, emmenthaler & tiemie
Quiche is so ’n lekker ligte ete vir die somer en perfek vir ’n laat-ontbyt. Daar is baie opsies om as vulsel vir ’n quiche te gebruik, maar dié kombinasie van ham en ’n geurige kaas is ’n wenner.
Bierbrood met kaas & kruie
Dit is een van die maklikste maniere om warm brood op die tafel te hê. Jy kan die geurmiddels maklik varieer om by jou smaak en voorkeur te pas. Dis ’n heerlike bygereg met braaivleis.
Rooibos-malvapoeding & vla
Karringmelk vir ’n sagte tekstuur en Rooibostee vir ’n subtiele, maar interessante geur – dit maak dié resep spesiaal. Die tuisgemaakte Rooibosvla is heerlik – moenie die fyngerasperde suurlemoenskil uitlos nie, dis ’n verrassende geurelement. Die resep gebruik aansienlik minder suiker, maar jy gaan dit nie eers agterkom nie.
Gebakte pere met heuning & kaneel
Dié gebakte pere is só maklik om te maak en bestaan uit ’n paar eenvoudige bestanddele. Die resultaat is ’n smaak-avontuur. Die subtiele speserygeure is perfek met die gekaramelliseerde smaak van die pere. Sit dit net so voor, of bedien dit met een van die opsies in die resep – die Griekse jogurt is beslis my eerste keuse.
Suurlemoen-grenadellapoeding
Op ’n koue dag maak die poeding jou hart én maag warm. Die gebakte suurlemoenpoeding met sy soetsuursous onder in die bak is alombekend. My ma, Letteli Nel, het eendag besluit om grenadellapulp by die beslag te roer en wat ’n verrassing! Nou is dit ons ‘onthoukos’, want my kinders vra altyd dat ek die poeding so moet maak.