Desserts, baking & sweet treats

Subscribe for more recipes

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Warm citrus pudding

Warm citrus pudding

As a child, this was one of my all-time favourite winter desserts. It’s called a self-saucing citrus pudding and just what you need on a cold day. I can imagine the flavours as I am writing. The feather light batter on top has a sweet-sour sauce which forms underneath as it bakes and is quite a surprise element if you have never eaten this before. So, if you’re making this for the first time, don’t be alarmed when you dish up – this is how it’s supposed to be.
read more
Pink Lady® Apple cake

Pink Lady® Apple cake

I love Pink Lady® Apples and although they are not back in season yet, I am keeping this recipe on hand for the moment they are on shelf in May. And seeing that South Africans love to bake, I just have to share this delicious cake so long. The moist cake with its soft texture is really special and similar to a typical Ukranian apple cake. Ian Sklarsky shared this family recipe with the Pink Lady® team and they were so excited about it, that they shared it with us at a lovely launch event a few years ago. The natural sweetness of the apples and the ability to hold their structure, even when baked, is just what you need for this cake.
read more
Mini lemon polenta cakes with herbs

Mini lemon polenta cakes with herbs

Westfalia Fruit has four flavours in the avocado oil range: Plain, Garlic, Lemon and Butter - great to use in any recipe where oil is needed. I often use the lemon-flavoured avocado oil as it adds a citrusy aroma and taste to anything from salads and roasted or steamed veggies to chicken and fish. It is especially good when baking, like in these light and fluffy mini tea loaves. In this recipe, the polenta and nuts adds an interesting texture and the lovely zestiness from the lemon-flavoured avocado oil is perfect with the hint of fresh herbs.
read more
Spiced cookies

Spiced cookies

Baking is a much-loved holiday tradition and something that can get the whole family into a festive spirit. Kids often love to bake and ice their own cookies and get creative with colours and toppings. It’s also a great activity to get them involved and keep them busy in the holidays.
read more
Granola-krummel met vye

Granola-krummel met vye

Hierdie granola met neute en speserye is ’n baie lekker en veelsydige item om gereed te hê, veral as jy skielik iets indrukwekkends vir gaste moet voorsit. Onderaan die resep is ’n paar maniere waarop dit gebruik kan word. Die gebakte mengsel vries uitstekend, so ek maak sommer ’n dubbele hoeveelheid.
read more
Sjokoladekolwyntjies met appel

Sjokoladekolwyntjies met appel

Suid-Afrikaners is dol oor bak. En hierdie tyd van die jaar is dit beslis een of ander tyd deel van almal se feestydbeplanning. Sjokolade en kaneel is ’n smullekker kombinasie en in hierdie klam kolwyntjies is die subtiele smaak van die kaneel baie lekker – veral omdat dit ook met appel gekombineer word. Dit mag dalk na ’n vreemde kombinasie klink, maar om die suiker in die kolwyntjies minder te maak, is die natuurlike soet smaak van appels gebruik. En appel en kaneel vul mekaar se smake altyd baie goed aan.
read more
Gesonde peuselhappies vir kinders

Gesonde peuselhappies vir kinders

Mieliemeelmuffins, ’n knibbelhappie met appel, klapper en neute of dalk groentekebabs – dis alles peuselkos waarvan my kinders baie hou. As ek met lekker en gesonde peuselgoed hul eksamentyd so bietjie makliker kan maak, dan doen ek dit met liefde. ’n Mens voel mos dikwels lus vir iets om te eet as jy vir lang tye moet sit en swot. Die idees is natuurlik ook perfek vir die hele gesin se kosblikke. En oor ’n maand is dit amper vakansietyd, so dan is hierdie happies sommer lekker padkos ook.
read more
Braai-bygeregte: bierbrood & slaai

Braai-bygeregte: bierbrood & slaai

Braaivleis, rugby, sonskyn en Chevrolet… dis ’n bekende sê-ding uit die 70’s wat mense vandag nog gebruik. Dit het begin as die klingel vir die destydse Springbok Radio. Ek is nie noodwendig passievol oor rugby of Chevs nie, maar vir sonksyn en braaivleis, sê ek enige dag, ‘Ja!’ Braaivleis is ook lankal nie net meer tot steak, tjops en wors beperk nie. Deesdae is daar ’n lang lys van lekkertes wat oor die kole gaargemaak kan word, of met iets wat oor die kole was, voorgesit kan word.
read more
Heuning-&-hawermoutbrood

Heuning-&-hawermoutbrood

Tuisgebakte brood is nie net ’n lekker bederf nie, maar ook ’n heelwat gesonder opsie, want jy weet wat alles in die brood gebruik word. Winkelbrood voel dalk gerieflik, maar dit is dikwels van meer verfynde meel gemaak en hoog in bygevoegde sout of suiker. Sulke brood is dikwels minder vullend en voedsaam as ’n tuisgebakte brood. Die rysmiddel in die resep is bakpoeier, so dis nie nodig om iets te knie nie. As jy dalk skrikkerig is om ’n gisbrood te bak, is hierdie ’n maklike alternatief. Met ’n tuisgebakte brood kan jy selfs kleiner brode bak, om porsiebeheer makliker te maak.
read more
error: Content is protected !!

Pin It on Pinterest

Share This