Subscribe for more recipes

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Mieliekoekies vir ontbyt

Mar 28, 2018 | Breakfast, Light meals

Mieliekoekies is ’n maklike ding om te maak en die manier waarop dit gegeur word, kan sonder veel moeite afgewissel word. Deur byvoorbeeld volkoringmeel te gebruik, kry die mieliekoekies ’n heerlike tekstuur. Ek gebruik graag steengemaalde meel, omdat dit soveel meer voedingswaarde bevat. Vars kruie, gekapte sprietuie of selfs ’n bietjie fyngerasperde harde kaas, soos pecorino, gee ’n mieliekoekiebeslag elke keer ’n ander geur. Vars tiemie, origanum of Italiaanse pietersielie is ideaal en kan afgewissel word na gelang van die manier waarop of die ander geregte waarmee dit voorgesit gaan word.

Die mieliekoekies is ’n lekker alternatief vir brood by ’n ontbyt of ander ete en natuurlik perfek vir kosblikke. Vir die ontbyt maak ek die koekies graag lekker groot, maar vir ’n kosblik kan jy natuurlik ’n paar kleineres maak. Onthou om met elke ete, selfs vir ’n ontbyt of laat-ontbyt met ’n langnaweek of spesiale ete, die maaltyd gebalanseerd te hou. Kombineer bestanddele uit verskillende voedselgroepe om jou bord kleurvol te hou en seker te maak dat die ete voedsaam is. Dit bly van die belangrike beginsels van ’n gesonde manier van kook en eet. Om iets soos mieliekoekies self te maak, in plaas daarvan om nog ’n klaargemaakte produk op die tafel te sit, is regtig nie moeilik nie en beslis die beter keuse. Op die manier weet jy wat in jul etes ingesluit is en kan jy selfs verseker dat daar nog meer voedingswaarde is. Vir iets soos die suikermielies of heelpitmielies vir die resep, is dit waardevol om blikkies te kies met so min as moontlik bygevoegde suiker, sout en ander preserveermiddels.

Resep
Mieliekoekies vir ontbyt
Resep aangepas uit Cooking from the heart
Lewer ongeveer 12 groot koekies
Bestanddele

½ x 410 g blik heelpit mielies, gedreineer

1 x 410 g blik geroomde suikermielies

250 ml (1 k) volkoringmeel, verkieslik steengemaal

2,5 ml (½ t) bakpoeier

1 groot eier, geklits

125 ml (½ k) melk

5 ml (1 t) gemaalde gemengde speserye

30 ml (2 e) vars tiemieblare

30 ml (2 e) olyf- of avokado-olie

200 g spek

200 g heel klein tamaties

handvol elk babaspinasie- en roketblare

Metode
1. Meng die twee soorte mielies, meel, bakpoeier, eier, melk, speserye en tiemieblare saam in ’n groot mengbak.

2. Verhit ’n dun lagie olie oor matige hitte in ’n braaipan (bv. AMC 28 cm Chef’s Pan). Skep ongeveer 60 ml (¼ k) van die mengsel in die pan om groot mieliekoekies te vorm. Braai aan albei kante tot goudbruin en gaar. Herhaal met die res van die olie en mengsel. Dreineer op kombuispapier indien nodig en hou warm.

3. Verhit nog ’n pan oor matige hitte (bv. AMC 24 cm Chef’s Pan) en braai die spek sonder enige ekstra olie tot goudbruin en gaar. Skep uit en soteer die heel tamaties vir ’n paar minute in dieselfde pan – net tot die skilletjies begin bars en dit die spekgeure geabsorbeer het.

4. Sit mieliekoekies met spek, tamaties, spinasie en roketblare voor. Garneer met ekstra tiemieblare en sit warm voor.

Wenke
1. Maak sommer genoeg mieliekoekies om die volgende dag in ’n kosblik te pak.

2. Gekapte sprietuie of grasuie sal heerlik wees in die mieliekoekiebeslag.

error: Content is protected !!

Pin It on Pinterest

Share This