Light meals

Subscribe for more recipes

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Geroosterde broccoli-&-blomkoolslaai

Blomkool en broccoli het in die laaste paar jaar vinnig op die groente-gewildheidsleer geklim. Die twee groentes is lankal nie meer net vir ’n kaassous beskore nie en deesdae kry jy baie interessante maniere om dit voor te sit. Hierdie is beslis in my kombuis ’n gunsteling. Dis so maklik om te maak en as jy nog nie voorheen geroosterde blomkool en broccoli geproe het nie, moet jy dit beslis probeer.

read more

Hawermout met lekkertes bo-op

Wat is vir jou die lekkerste manier om hawermout vir ontbyt te eet? Dalk ken jy dit met melk en suiker, maar het jy al kaneel, piesang en ’n drupsel heuning probeer? Of selfs ’n handjievol gekapte amandels daarby. Daar is ’n lang lys vrugte en bessies om van te kies wat alles heerlik is op hawermout, van druiwe of perskes tot mango en papaja. Kombineer dit met neute of sade vir ekstra tekstuur of selfs tuisgemaakte muesli – die opsies is eindeloos. Dis soms juis die tekstuur van gaar hawermout wat baie mense afsit, so as jy dit met growwer bestanddele meng, is dit ’n geurige manier om hierdie gesonde bestanddeel as ontbyt te geniet.

read more

Tunakoekies

’n Viskoekie is beslis nie ’n nuwe idee nie, maar het jy dit al met tuna gemaak? Dis ’n heerlike alternatief en ’n maklike manier om iets anders vir jou kosblik-agenda te hê. In plaas van sardyne in tamatiesous, word die tuna met ’n bietjie mayonnaise, blatjang, suurlemoensap en vars kruie gegeur. Die viskoekies word in ’n klein bietjie olie oor matige hitte in ’n pan gebraai, so wees versigtig dat dit nie te olierig word nie. Dis ’n heerlike sagte tunakoekie en word warm of teen kamertemperatuur ewe veel geniet deur almal – dus ideaal vir ’n aandete of kosblik.

read more

Somer-tortillas met steak & slaai

Welkom in 2018! Mag dit ’n baie spesiale jaar met vele wonderlike etes aan jul tafel wees. Hier is ’n lekker somer-resep om die jaar mee af te skop. Dalk is julle nog met vakansie of het nog kans vir ’n rustige piekniek of kuier met familie en vriende voor die jaar begin spoed optel. Vir die nuwe jaar, kry Kosblik so ’n effense ander aanslag. Dit word nou In & Uit Kosblik genoem, so ons gaan oor nog meer resepte en idees gesels om jou en jou gesin aan te moedig en te help om ’n gesonde leefstyl maklik en opwindend te maak.

read more

Eier-in-’n-koppie

Die feestyd lê voor en daarmee saam, ’n tyd wanneer ons dikwels meer as gewoonlik eet. Sorg dat hierdie lekker eier-in-’n-koppie op jou ‘kos-agenda’ is vir die volgende paar vakansieweke. Dit is ’n heerlike vullende en gesonde ete, maar glad nie swaar nie, so jy kan wel nog later in die dag ’n feesete geniet. Die eier, murgpampoentjies, bone, spinasie, ’n bietjie pesto en kaas pas goed bymekaar en dis baie maklik om te maak. Van die bestanddele word eers bietjie gesoteer om dit nog geuriger te maak. Geniet die eier-in-’n-koppie as ’n ontbyt of ligte middagete. As jy dit in die regte houertjies stoom, bv. silikoonbakkies, kan dit selfs maklik in gepak word.

read more

Bone-falafels

Variasies op die tema – dis waaroor vandag se smullekker kosblik gaan.
Wie gaan kla oor ’n maklike resep wat lekker is en waarvan jou gesin hou? As jy boonop met min moeite ’n paar veranderinge kan maak om ander bestanddele ook deel van jul etes te maak, is dit mos ’n bonus.

read more

Een-eier omelet

Leef gesond: vir party mense is dit net eenvoudig ’n makliker ding om reg te kry as vir ander. Dalk is dit te danke aan die manier waarop jy groot geword het en hoe julle by die huis geëet het. Soms is mense net so gedissiplineerd, dat hulle kan hou by die besluit om gesonder te leef. Vir ander was daar dalk ’n spesifieke rede wat hul net laat besluit: ‘dis tyd om gesonder te leef en eet’ of dalk het jou dokter jou aangespreek en nou is dit jou nuwe manier van doen.

read more

Brown rice & lentils with lemon

Spring is such an exciting season with all the signs of new life, green leaves and blossoming flowers. The same is true for the range of veggies and herbs that becomes available during these months. I always feel inspired to use them as often as possible. It’s also a time when many of us start to put warm soups and stews on the back burner and rather opt for lighter, fresher meals.

read more

Pin It on Pinterest

Share This