Light meals

Subscribe for more recipes

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Roerbraai met vark & appel

Met ’n paar basiese bestanddele kan ’n smullekker en vinnige aandete met min moeite voorberei word. En jy kan selfs die groente afwissel na gelang van dit waarvan jou gesin hou. Dié roerbraai se soet-suursousie is in ’n japtrap gereed en ’n heerlike kombinasie met die vark, appel, gemmer en ander groente. Roerbraai is nie moeilik om te maak nie en sodra die vleis en groente gesny is, is die harde werk gedoen – perfek vir ’n aandete in die week, of selfs ’n Vrydagaand.

read more

Aartappel-&-appelkoekies met kruie

Vir vandag se kosblik, is aartappel-en-appelkoekies met ’n lekker bolaag op die spyskaart. Dit kan as die bygereg vir ’n aandete gemaak word, maar is net so lekker as peuselhappie. Die kombinasie van aartappel en appel is baie interessant en beide bestanddele pas by origanum, so dis sommer ekstra geurig. Aartappel en appel word beide met die skil, grof gerasper en met ’n paar bestanddele gemeng en in dan in ’n pan gebraai. Vir ’n kosblik of as peuselhappie, is dit lekker met ’n maaskaas-bolaag. Jy kan kies of jy die maaskaas met tuna of kruie wil geur of dalk net tahini (sesamsaad-pasta) wil meng, om ’n vegetariese ete voor te sit.

read more

Indonesiese rysgereg

Soms is die kombinasie van bestanddele en geurmiddels net perfek en ’n pure smaaksensasie. Hierdie Indonesiese rysgereg is perfekte winterskos en dit het nie eers noodwendig vleis nodig om vullend en bevredigend te wees nie. Om lekker te eet, is ’n vreugde in die lewe en as jy boonop weet dat jy ’n voedsame ete kan voorsit, is dit eens so goed. Ons almal hou mos van die gevoel: ‘nou’t ek lekker geëet’.

read more

Blomkool-&-appelsop met eiers & avo

otterskorsiesop is seker een van die bekendste sopresepte. Die manier waarop dit gemaak word, is ook ideaal vir ’n verskeidenheid van ander verpulpte groentesoppe. Blomkool is geen uitsondering nie en met die kombinasie van appels en komyn as geurmiddel, is dit baie interessant. Die sop is baie maklik om te maak en as jy dit dan met ’n geposjeerde eier en avokado voorsit, het jy ’n volledige en voedsame ete.

read more

Geroosterde patat & appel met avo & mayo

Bakkies met winterkos is op vandag se spyskaart en propvol geur. Vars gemmer, suurlemoen, brandrissie en knoffel is die ideal kombinasie vir ’n smullekker winterete. Dié geurmiddels is heerlik saam met ’n wye verskeidenheid bestanddele en pas ewe goed by die natuurlike soet smaak van patats en appels om ’n goeie balans van geure te gee. Verder is die vier geurmiddels ook bekend vir hul natuurlike gesondheids-eienskappe, so selfs nog meer geskik vir ’n voedsame wintersete.

read more

Italiaanse geroosterde sampioene

Die gevulde en geroosterde sampioene mag dalk soos klein pizzas lyk, maar dis inderdaad baie meer as dit. Gebruik die idee as ’n voorgereg of bygereg vir ’n volgende braaivleis-ete. Die beginsel om met vars bestanddele wat mekaar goed aanvul, tuisgemaakte kos voor te berei, is die fokus van soveel van die resepte wat al op In&UitKosblik gebruik is

read more

Gourmet oop-broodjies met twee vulsels

Interessante brood met vars bolaag- of vulselbestanddele, wat mekaar se geure aanvul, is genoeg om ’n gewone toebroodjie in ’n gourmet-broodjie te omskep. Brood hoef lankal nie meer net kaas en tamatie of kaas en konfyt as smeersel te kry nie. Deesdae kan jy regtig kreatief raak met dit wat ’n toebroodjie-ete gaan word. Oop-broodjies is ewe gewild en lyk pragtig.

read more

Ratatouille met eiers & chorizo

Perfek vir ontbyt, ’n ligte aandete of middagete – die keuse is joune. Maak dié ratatouille met chorizo-worsies en bak vir elkeen ’n eier of twee in die warm sous. Die kombinasie van murgpampoentjies, eiervrug, soetrissie en tamatie met vars kruie en ’n skeut suurlemoensap is heerlik. Die paprikageure in die chorizo pas perfek hierby en gee die ratatouille ’n wonderlike smaak.

read more

Gekookte eiers

’n Gekookte eier is ’n basiese en eenvoudige bestanddeel, baie voedsaam en nogal veelsydig. En tog, as jy nie mooi weet hoe om dit suksesvol te kook nie, kan dit nogal ’n katastrofe afgee. Almal weet hoe lyk ’n hardgekookte eier wat heeltemal ‘blou’ geword het in die dop. Of het jy al eiers gekook en dan is dit na ’n paar minute ’n redelike stryd om die pot vol gekraakte eiers (of sal mens dit oopgebars noem) klaargekook te kry, sonder dat al die eierwit in die water uitkook?

read more

Pin It on Pinterest

Share This