Light meals

Subscribe for more recipes

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Italiaanse geroosterde sampioene

Die gevulde en geroosterde sampioene mag dalk soos klein pizzas lyk, maar dis inderdaad baie meer as dit. Gebruik die idee as ’n voorgereg of bygereg vir ’n volgende braaivleis-ete. Die beginsel om met vars bestanddele wat mekaar goed aanvul, tuisgemaakte kos voor te berei, is die fokus van soveel van die resepte wat al op In&UitKosblik gebruik is

read more

Gourmet oop-broodjies met twee vulsels

Interessante brood met vars bolaag- of vulselbestanddele, wat mekaar se geure aanvul, is genoeg om ’n gewone toebroodjie in ’n gourmet-broodjie te omskep. Brood hoef lankal nie meer net kaas en tamatie of kaas en konfyt as smeersel te kry nie. Deesdae kan jy regtig kreatief raak met dit wat ’n toebroodjie-ete gaan word. Oop-broodjies is ewe gewild en lyk pragtig.

read more

Ratatouille met eiers & chorizo

Perfek vir ontbyt, ’n ligte aandete of middagete – die keuse is joune. Maak dié ratatouille met chorizo-worsies en bak vir elkeen ’n eier of twee in die warm sous. Die kombinasie van murgpampoentjies, eiervrug, soetrissie en tamatie met vars kruie en ’n skeut suurlemoensap is heerlik. Die paprikageure in die chorizo pas perfek hierby en gee die ratatouille ’n wonderlike smaak.

read more

Gekookte eiers

’n Gekookte eier is ’n basiese en eenvoudige bestanddeel, baie voedsaam en nogal veelsydig. En tog, as jy nie mooi weet hoe om dit suksesvol te kook nie, kan dit nogal ’n katastrofe afgee. Almal weet hoe lyk ’n hardgekookte eier wat heeltemal ‘blou’ geword het in die dop. Of het jy al eiers gekook en dan is dit na ’n paar minute ’n redelike stryd om die pot vol gekraakte eiers (of sal mens dit oopgebars noem) klaargekook te kry, sonder dat al die eierwit in die water uitkook?

read more

Mieliekoekies vir ontbyt

Om met produkte en bestanddele van topgehalte te werk is altyd lekker. Nie net om te eet nie, maar ook om daarmee te kook. Deesdae doen sommige verskaffers en vervaardigers van kosprodukte regtig baie moeite om seker te maak dat net die beste bestanddele vir hul produkte gebruik word. As jy dan daarmee kook, is daar dikwels min ander bestanddele nodig om ’n smaaklike ete voor te berei.

read more

Laat-ontbyt met sampioene

Hierdie tyd van die jaar is ons gelukkig genoeg om ’n paar vakansiedae en langnaweke in ’n ry op die kalender te kan afmerk. Dis die ideale kans om met vriende of familie te kuier en dalk selfs ’n laat-ontbyt te geniet. Iets soos hierdie pangebraaide sampioene en groente met halloumi is ideaal om sommer so kuier-kuier saam in die kombuis te maak. Die resep is nie ’n tipiese spek-en-eier-ontbyt nie, maar inderdaad ’n vegetariese idee met die sampioene, groente en repies gebraaide halloumi-kaas – heerlik geurig en vullend, sonder om te swaar te wees.

read more

Hoenderslaai met gemarineerde sampioene

Daar is eindelose resepte vir ’n hoenderslaai en die moontlikhede vir geurkombinasies strek wyd en vêr, maar ’n eenvoudige kombinasie van treffende bestanddele bly altyd ’n wenner. Vir hierdie resep het ek bruinsampioene eers in ’n pan gesoteer en daarna in ’n mengsel van olie, balsamiese asyn, korrelmosterd en kruie gemarineer. Sappige stukkies hoender word dan met groenboontjies, ’n paar slaaiblare, ’n opwindende kaas en die sampioene op ’n bord gepak. Die marinade is sommer ook die slaaisous en die slaai is ’n perfekte maaltyd vir die tyd van die jaar.

read more

Roereier vir die hele gesin

Roereier is seker een van die eenvoudigste en vinnigste etes om voor te berei. Sit jy nou boonop ’n paar lekker bestanddele by, dan het jy in ’n japtrap ’n ete wat menige se monde sal laat water. Eier is een van daardie kossoorte wat met ’n lang lys van ander bestanddele gekombineer kan word en elke keer ’n ander geurigheid na vore bring.

read more

Geroosterde broccoli-&-blomkoolslaai

Blomkool en broccoli het in die laaste paar jaar vinnig op die groente-gewildheidsleer geklim. Die twee groentes is lankal nie meer net vir ’n kaassous beskore nie en deesdae kry jy baie interessante maniere om dit voor te sit. Hierdie is beslis in my kombuis ’n gunsteling. Dis so maklik om te maak en as jy nog nie voorheen geroosterde blomkool en broccoli geproe het nie, moet jy dit beslis probeer.

read more

Pin It on Pinterest

Share This