Kosblik 101 / Lunch boxes

Subscribe for more recipes

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Romerige mieliepap met geroosterde groente

Mieliepap – wat is die herinnering wat dit by jou oproep? Ek het daarmee groot geword en is baie lief daarvoor, en beslis meer as bygereg met braaivleis, as vir ontbyt. Maar die moontlike maniere om dit voor te sit, strek baie verder as net met braaivleis. Hoe klink geroosterde groente met kaas, neute, kruie en olyfolie op romerige mieliemeel? Dis ewe lekker as laat-ontbyt of vegetariese ete.

read more

Braai-bygeregte: bierbrood & slaai

Braaivleis, rugby, sonskyn en Chevrolet… dis ’n bekende sê-ding uit die 70’s wat mense vandag nog gebruik. Dit het begin as die klingel vir die destydse Springbok Radio. Ek is nie noodwendig passievol oor rugby of Chevs nie, maar vir sonksyn en braaivleis, sê ek enige dag, ‘Ja!’
Braaivleis is ook lankal nie net meer tot steak, tjops en wors beperk nie. Deesdae is daar ’n lang lys van lekkertes wat oor die kole gaargemaak kan word, of met iets wat oor die kole was, voorgesit kan word.

read more

Blatjanghoender

Blatjanghoender is ’n Suid-Afrikaanse gunsteling en vir baie mense deel van hul kos-erfenis. Met ’n handjievol bekende bestanddele, is dit maklik om dié geurige ete op tafel te hê. Hierdie smullekker weergawe is lekker, maar heelwat gesonder as sommige resepte.
September is nie net bekend as Erfenismaand nie, maar dis ook as Braaimaand. In die volgende drie weke gaan ek ’n paar gunstelinge deel en gesels oor verskillende maniere om dit net so lekker, maar ook gesonder te maak.

read more

Groente-frittata & Rooibos-jogurt met appel & kaneel

Soms doen ’n mens baie moeite met die grootste ete van die dag, maar die ander etes bly so bietjie vergete. Met die regte kombinasie van bestanddele en gaarmaakmetodes of maniere waarop iets voorgesit word, kan selfs die eenvoudigste ete ’n feesmaal wees. As deel van ’n gesonde leefstyl, is dit ook belangrik dat selfs hierdie ligter of kosblik-etes net so voedsaam en gebalanseerd as die hoofete van die dag moet wees.

read more

Roerbraai met vark & appel

Met ’n paar basiese bestanddele kan ’n smullekker en vinnige aandete met min moeite voorberei word. En jy kan selfs die groente afwissel na gelang van dit waarvan jou gesin hou. Dié roerbraai se soet-suursousie is in ’n japtrap gereed en ’n heerlike kombinasie met die vark, appel, gemmer en ander groente. Roerbraai is nie moeilik om te maak nie en sodra die vleis en groente gesny is, is die harde werk gedoen – perfek vir ’n aandete in die week, of selfs ’n Vrydagaand.

read more

Aartappel-&-appelkoekies met kruie

Vir vandag se kosblik, is aartappel-en-appelkoekies met ’n lekker bolaag op die spyskaart. Dit kan as die bygereg vir ’n aandete gemaak word, maar is net so lekker as peuselhappie. Die kombinasie van aartappel en appel is baie interessant en beide bestanddele pas by origanum, so dis sommer ekstra geurig. Aartappel en appel word beide met die skil, grof gerasper en met ’n paar bestanddele gemeng en in dan in ’n pan gebraai. Vir ’n kosblik of as peuselhappie, is dit lekker met ’n maaskaas-bolaag. Jy kan kies of jy die maaskaas met tuna of kruie wil geur of dalk net tahini (sesamsaad-pasta) wil meng, om ’n vegetariese ete voor te sit.

read more

Indonesiese rysgereg

Soms is die kombinasie van bestanddele en geurmiddels net perfek en ’n pure smaaksensasie. Hierdie Indonesiese rysgereg is perfekte winterskos en dit het nie eers noodwendig vleis nodig om vullend en bevredigend te wees nie. Om lekker te eet, is ’n vreugde in die lewe en as jy boonop weet dat jy ’n voedsame ete kan voorsit, is dit eens so goed. Ons almal hou mos van die gevoel: ‘nou’t ek lekker geëet’.

read more

Pin It on Pinterest

Share This