Kosblik 101 / Lunch boxes

Subscribe for more recipes

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gekookte eiers

’n Gekookte eier is ’n basiese en eenvoudige bestanddeel, baie voedsaam en nogal veelsydig. En tog, as jy nie mooi weet hoe om dit suksesvol te kook nie, kan dit nogal ’n katastrofe afgee. Almal weet hoe lyk ’n hardgekookte eier wat heeltemal ‘blou’ geword het in die dop. Of het jy al eiers gekook en dan is dit na ’n paar minute ’n redelike stryd om die pot vol gekraakte eiers (of sal mens dit oopgebars noem) klaargekook te kry, sonder dat al die eierwit in die water uitkook?

read more

Mieliekoekies vir ontbyt

Om met produkte en bestanddele van topgehalte te werk is altyd lekker. Nie net om te eet nie, maar ook om daarmee te kook. Deesdae doen sommige verskaffers en vervaardigers van kosprodukte regtig baie moeite om seker te maak dat net die beste bestanddele vir hul produkte gebruik word. As jy dan daarmee kook, is daar dikwels min ander bestanddele nodig om ’n smaaklike ete voor te berei.

read more

Laat-ontbyt met sampioene

Hierdie tyd van die jaar is ons gelukkig genoeg om ’n paar vakansiedae en langnaweke in ’n ry op die kalender te kan afmerk. Dis die ideale kans om met vriende of familie te kuier en dalk selfs ’n laat-ontbyt te geniet. Iets soos hierdie pangebraaide sampioene en groente met halloumi is ideaal om sommer so kuier-kuier saam in die kombuis te maak. Die resep is nie ’n tipiese spek-en-eier-ontbyt nie, maar inderdaad ’n vegetariese idee met die sampioene, groente en repies gebraaide halloumi-kaas – heerlik geurig en vullend, sonder om te swaar te wees.

read more

Sampioenpatee

Sampioene gee aan ’n gereg ’n baie unieke en interessante geur, veral as dit eers gaargemaak word om daardie bekende neuterige smaak te beklemtoon. Hierdie vinnige sampioenpatee kan op soveel lekker maniere gebruik word – van ’n doopsous met groenterepies, smeersel vir ’n gourmet-toebroodjie tot ’n sous op ’n stukkie steak.

read more

Hoenderslaai met gemarineerde sampioene

Daar is eindelose resepte vir ’n hoenderslaai en die moontlikhede vir geurkombinasies strek wyd en vêr, maar ’n eenvoudige kombinasie van treffende bestanddele bly altyd ’n wenner. Vir hierdie resep het ek bruinsampioene eers in ’n pan gesoteer en daarna in ’n mengsel van olie, balsamiese asyn, korrelmosterd en kruie gemarineer. Sappige stukkies hoender word dan met groenboontjies, ’n paar slaaiblare, ’n opwindende kaas en die sampioene op ’n bord gepak. Die marinade is sommer ook die slaaisous en die slaai is ’n perfekte maaltyd vir die tyd van die jaar.

read more

Roereier vir die hele gesin

Roereier is seker een van die eenvoudigste en vinnigste etes om voor te berei. Sit jy nou boonop ’n paar lekker bestanddele by, dan het jy in ’n japtrap ’n ete wat menige se monde sal laat water. Eier is een van daardie kossoorte wat met ’n lang lys van ander bestanddele gekombineer kan word en elke keer ’n ander geurigheid na vore bring.

read more

Groente-&-fetaplaatkoekies

Ek is dol oor die kombinasie van groen groente en ’n lekker kaas. En hierdie groente-&-fetaplaatkoekies is sommer ook ’n opwindende manier om kinders of kieskeurige eters dalk so ver te kry om spinasie en murgpampoentjies in hul etes in te sluit. Dis verspot maklik om te maak en jy kan selfs met ander kombinasies van groente en kaas eksperimenteer. Ertjies en mielies met cheddarkaas sal goed werk of gerasperde wortel en fetakaas.

read more

Pasta-oondgereg met hoender & broccoli

’n Paar bekende bestanddele kan maklike in ’n oondgebak omskep word wat vir die hele gesin gaan lekker wees. Broccoli en hoender is ’n algemene kombinasie en as jy dit met pasta meng en soos ’n macaroni-en-kaas bak, het jy in ’n japtrap aandete. En behalwe daarvoor, kan jy ook sommer terselfdertyd ’n paar bestanddele gaarmaak vir die heel jongste lede van die gesin – veral die wat dalk nog nie daarvan hou dat alles saamgemeng is in een gereg nie.

read more

Pin It on Pinterest

Share This