Kosblik 101 / Lunch boxes

Subscribe for more recipes

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Lekkerste lensie-&-eiervrugslaai

’n Lensie-en-eiervrugslaai is vandag op die spyskaart. Noem dit sommer die lekkerste lensieslaai, want selfs mense wat dink lensies is vaal en vervelig of die wat nie baie van eiervrug hou nie, skep gou nog van dié slaai.
Hierdie resep kom uit my laaste resepteboek, Maak vyf en is een van daardie resepte wat mense dikwels sê, ‘sjoe, ek het nie gedink lensies kan so lekker wees nie’. Die kombinasie van geure en die manier waarop die eiervrug en lensies gaargemaak word, dra beslis by tot die lekker smaak en tekstuur.

read more

Spinasie-gereg met bone

Met die regte kombinasie van bestanddele en ’n effektiewe gaarmaakmetode, kan jy ’n paar bekende en redelik basiese bestanddele, maklik in ‘n feesmaal omskep. Botterbone, tamaties en spinasie kry ’n nuwe geurejas as dit so bietjie gesoteer word en ’n balsamiese geur bykry.
Op 14 November is dit Wêreld Diabetes-dag en vir die hele maand lê die klem op die koskeuses en leefstyl wat dit vir diabete en hul gesinne makliker maak om die simptome van diabetes te bestuur. Die fokus vir diabete, om hul bloedsuikervlakke te bestuur, is eintlik soos ons almal behoort te eet. Kies kossoorte wat voedsaam is, jou lank genoeg versadig gaan hou en nie kosse is wat jou bloedsuikervlakke te vinnig laat styg en weer laat val nie. Wanneer jou bloedsuikervlakke te veel wissel, is mens geneig om heeltyd honger of peuselrig te voel.

read more

Appel-happies met grondboontjiebotter

Sodra die somer aanbreek, begin baie mense ’n hernude poging aanwend om gesond te leef en eet. Somersklere wys mos so bietjie meer as die winterlae waaronder ’n mens makliker jou lyf kan verbloem. Gesonde eetgewoontes is iets wat regtig nie so moeilik is om te volg nie en as die hele gesin dit hul manier van doen maak, is dit soveel makliker om dit heeljaar vol te hou.

read more

Bone-falafels

Variasies op die tema – dis waaroor vandag se smullekker kosblik gaan.
Wie gaan kla oor ’n maklike resep wat lekker is en waarvan jou gesin hou? As jy boonop met min moeite ’n paar veranderinge kan maak om ander bestanddele ook deel van jul etes te maak, is dit mos ’n bonus.

read more

Een-eier omelet

Leef gesond: vir party mense is dit net eenvoudig ’n makliker ding om reg te kry as vir ander. Dalk is dit te danke aan die manier waarop jy groot geword het en hoe julle by die huis geëet het. Soms is mense net so gedissiplineerd, dat hulle kan hou by die besluit om gesonder te leef. Vir ander was daar dalk ’n spesifieke rede wat hul net laat besluit: ‘dis tyd om gesonder te leef en eet’ of dalk het jou dokter jou aangespreek en nou is dit jou nuwe manier van doen.

read more

Maklikste viskoekies

Geurige viskoekies, aartappeltjies in die skil en ‘n groot slaai is in my opinie koningskos. Soos Julia Child tereg sê: ‘You don’t have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.’
Iets so basies soos ’n blikkie vis is genoeg om ‘n heerlike gesinsete op te tower. In die week is ons almal se programme vol en die dae soms lank, so as jy dan vinnig na werk iets vir aandete kan maak wat bekostigbaar, vinnig, gesond en boonop baie lekker is, gaan jy beslis die resep weer maak. My kinders is absoluut gek oor hierdie viskoekies en dis ewe lekker teen kamertemperatuur, so ek maak altyd ‘n dubbele mengsel om vir die volgende dag of drie iets vir hul kosblikke gereed te hê.

read more

Pan-omelet met mielies & ertjies

Eiers is beslis nie net vir ontbyt bedoel nie. Ja, mens gebruik dit ook gereeld in gebakte produkte of in iets waar bestanddele saamgebind moet word, maar moenie buite rekening laat hoe lekker iets soos ’n omelet vir middagete of ’n ligte aandete kan wees nie. Wat vir my so lekker daarvan is, is die wye verskeidenheid van bestanddele wat by eiers pas. Van kruie en verskillende soorte kaas, tot groente soos sampioene, ertjies, murgpampoentjies, uie, sprietuie en selfs spinasie, om maar net ’n paar te noem.

read more

Karringmelkbrood

Die skoolvakansie het aangebreek en al is dit net ‘n week lank, gee dit mens darem tog so ‘n bietjie asemskepkans. Selfs al moet ouers dalk steeds werk, is die kinders se skedules bietjie rustiger en kry julle dalk selfs kans om iewers in die week ‘n braaivleisvuur aan te steek en as gesin saam te kuier.

read more

Botterboonkapok & muesli

Beplanning is een manier om tyd te spaar en dit is verseker waar as jy moet begin #kosblikke pak. As ‘n bygereg vir aandete ook iets vir ‘n inpak-ete kan word, maak dit dinge net soveel makliker.
 
Vandag se bone-kapok is ‘n blits vinnige manier om ‘n bygereg vir aandete te maak. In plaas van gewone aartappelkapok waarvoor jy nog eers moet aartappels kook, maak geblikte bone dit regtig gerieflik. Deur jou etes só te beplan dat ten minste ‘n paar elemente ook vir ‘n kosblik gereed is, dien een gereg sommer ‘n dubbele doel.

read more

Pin It on Pinterest

Share This